22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăPoliticăGeorge Simion, la conferința liderilor conservatori, la Washington: "Să facem România Mare,...

George Simion, la conferința liderilor conservatori, la Washington: “Să facem România Mare, nu doar America”

Deputatul George Simion a participat, la Washington, la o conferință internațională a liderilor conservatori, de unde a transmis un mesaj în limba română: “Să facem România Mare din nou, nu doar America!”

Acest mesaj al lui George Simion face aluzie la un mesaj mai vechi al lui Donald Trump, din perioada în care acesta era președintele SUA: “Să facem America din nou mare”.

Partidul AUR, condus de George Simion, a difuzat un comunicat care prezintă programul actualeu sale vizite în SUA. O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor conservatori din lume. Din delegația AUR fac parte președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, deputatul AUR, Sorin Muncaciu, europarlamentarul Cristian Terheș, coordonatorul departamentului de relații internaționale al AUR, avocat Georgiana Teodorescu, președintele Partidului Republican din România, Marian Cucșa, și avocatul Gheorghe Piperea”, a anunțat partidul AUR.

În data de 21 februarie, reprezentanții delegației AUR au participat la CPAC International Summit (Global leaders, policy discussions and strategic insights shaping the future). Apoi, delegația AUR condusă de George Simion a avut întâlniri cu oficiali ai Partidului Republican din Statele Unite, cu europarlamentari membri ai grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, precum și cu parlamentari din mai multe state europene.

Reprezentanții AUR s-au întâlnit, de asemenea, cu oficiali ai grupului Americans for Tax Reform și ai Consiliului Atlantic. Potrivit partidului AUR, acest grup este “o organizație non-partizană care are drept obiectiv identificarea de soluții la provocările globale”.

Pe parcursul vizitei în SUA, George Simion a acordat mai multe interviuri pentru New American, reason.com, jurnalistul Glen Jung de la portalul brightlightnews.com, pentru podcastul Securing America moderat de Frank Gaffney, pentru televiziunea austriacă națională ORF și pentru televiziunea italiană Byoblu News. “Temele abordate în cadrul interviurilor au vizat succesul politic înregistrat de AUR din 2020 și până în prezent, consecințele pandemiei Covid-19. Totodată, președintele AUR a subliniat că România este partener strategic al Statelor Unite ale Americii, dar cu toate acestea românii încă au nevoie de viză să intre în Statele Unite”, precizează comunicatul transmis de partidul AUR.

„Suntem alături de oameni, suntem naționaliști și punem țara pe primul loc, așa cum Donald Trump vrea să pună America pe primul loc. Suntem singura forță politică suveranistă, conservatoare, patriotică din România. Ne opunem celor care vor să ne fure libertatea în România și în Uniunea Europeană”, a anunțat, în SUA, George Simion.

Pe data de 24 februarie, la CPAC ar fi fost prezent și fostul președinte al SUA, Donald Trump.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fernando Alonso rămâne la Aston Martin până în 2026

Dublu campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu Aston Martin până la sfârşitul sezonului 2026. „Acest acord multianual cu Fernando (al...

Motrenismul

În istoria Regatului român, probabil cea mai suveranistă perioadă din istoria poporului român, au existat mai multe curente de gândire: poporanismul, semănătorismul și trăirismul....

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...
Ultima oră
Pe aceeași temă