21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăPoliticăGeoană, înalt oficial NATO, se ceartă cu oficiali ai statului român pe...

Geoană, înalt oficial NATO, se ceartă cu oficiali ai statului român pe teme ce țin de politică internă, susține Remus Pricopie

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, îl critică pe Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, pe motiv că “se ceartă cu reprezentanții politici ai unui stat NATO, pe teme care sunt strict de politică internă”.

“Geoană face lucruri care NU se fac! Sunt surprins și dezamăgit de modul în care Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO, înțelege să comunice public, în raport cu oficialii Statului Român”, susține Remus Pricopie într-o postare pe facebook.

“Face campanie electorală pentru propria candidatură la alegerile prezidențiale din România, folosindu-se de platforma NATO, deși încă lucrează în această instituție, adică încalcă normele deontologice ale instituției”, susține Remus Pricopie despre Mircea Geoană.

Rectorul SNSPA explică și care este procedura prin care un politician din România poate obține o funcție de vârf la NATO, subliniind că nu este o candidatură personală, ci o candidatură din partea statului român.

“Mircea Geoană, înainte de a candida pentru această poziție, la NATO, în 2019, a cerut sprijin de la Liviu Dragnea, Președintele de atunci al PSD, apoi de la Teodor Meleșcanu, ministru de externe, la acel moment, urmat de acordul de principiu al Președintelui Klaus Iohannis și al Premierului Dăncilă, care, foarte probabil, au și aprobat un Memorandum în acest sens. Între Palatul Cotroceni, MAE și ambasadele noastre din țările NATO a existat o strânsă coordonare, pentru a asigura o susținere consistentă a < candidaturii României > (acesta este termenul clasic, folosit în diplomație, atunci când este vorba de promovarea unui candidat)”, explică Remus Pricopie.

După cum se știe, în anul 2024 vor fi desemnați un nou secretar general al NATO și un nou secretar general adjunct al NATO. Mircea Geoană va pleca din funcția de secretar general adjunct al NATO și, foarte probabil, va candida la Președinția României.

La rândul lui, Klaus Iohannis va pleca din funcția de președinte al României și și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de secretar general al NATO. Singurul contracandidat al lui Iohannis este, deocamdată, Mark Rutte, premierul Olandei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Probleme pentru Klaus Iohannis? Turcia îl susţine pe Mark Rutte pentru postul de secretar general al NATO

Ministerul turc de Externe a confirmat că Turcia îl susține pe premierul olandez Mark Rutte pentru a prelua funcția de secretar general al NATO...

Nu se mai găsesc saci în sectorul 1! Armand și Tudorache își fac mâna pentru alegeri

Ilustrație: Marian Avramescu Un fenomen extrem de rar pe raza sectorului 1 din Capitală, de aproximativ trei ani și jumătate, a început să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă