Gabriela Firea, despre meciul Dragnea-Tudose: „Au greșit amândoi”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține, într-o postare pe Facebook, că Liviu Dragnea și Mihai Tudose au obligația de a înceta imediat disputele politice. „Au greșit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi”, este mesajul Gabrielei Firea.

Teodora Cimpoi 0 comentarii

Actualizat: 14.01.2018 - 12:48

„În familia politică ar trebui ca sarcinile să fie împărțite asumat ca în familia de acasă. Cu sinceritate și gânduri bune. Dar, din nefericite, agenda începutului de an e dominată de tensiunile din PSD. De împărțirea în tabere, grupări, zone de interes. Greșit! Am câștigat împreună alegerile și am obținut rezultate bune la guvernare. Acum pare că aruncăm în aer tot ceea ce am realizat. Iar cel mai mult pierd cetățenii, cei care ne-au acordat încrederea și ne-au votat. Cei doi lideri, președintele și premierul, au obligația de a înceta imediat disputele politice! Au greșit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi!”, a scris Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, „a fost o greșeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu și Tudose. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice”.

„De cealaltă parte, premierul a știut când a fost numit care era structura guvernului. Dacă nu-i plăcea „Trabantul”, cum îl numește acum, nu trebuia să se suie în el. Eu cred că a fost o „Dacie”, de-a noastră, care în 2017 a luat primul loc în Europa în competiția creșterii economice. Și nu ar trebui să ne batem joc de acest rezultat, pentru că românii așteaptă foarte mult de la noi. Le cer celor doi lideri să se gândească în primul rând la români. Să accepte că depind unul de celălalt. Așa e în democrație: partidul nu poate conduce fără un guvern, iar guvernul nu poate funcționa fără o majoritate parlamentară.

Cei doi lideri au OBLIGAȚIA să găsească o cale de colaborare. Să își asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări. E o obligație în primul față de cetățeni și apoi față de partid.

Structura politică a guvernului o stabilește Coaliția majorității parlamentare, iar modul de funcționare îl stabilește premierul. De aici trebuie să plecăm: fiecare să își înțeleagă competențele în această echipă.

Ca primar al Capitalei resimt direct lipsa acestei colaborări. Prea multă confruntare politică și deloc susținere pentru proiectele bucureștenilor. Prea multe orgolii si temeri politice ca motivații pentru blocarea sau stagnarea proiectelor Capitalei. Așa nu se mai poate continua!

Le solicit cu respect, dar fermitate liderilor politici ai PSD mai puțină politică și mai multă muncă pentru cei care ne-au votat. Mai puține certuri între noi și mai multă colaborare în beneficiul românilor.

Insist, fiecare își are locul si rolul în echipă și poate contribui la succesul României și, implicit, al partidului nostru.

Am intrat în anul Centenar și fac apel la sentimentele naționale care știu că îi animă deopotrivă pe președintele PSD și pe premier. Să ne uităm în istorie, să învățăm de la înaintașii noștri. Să fim mai puțin oameni politici și mai mult oameni de stat, așa cum au fost cei care au înfăptuit Marea Unire”, este continuarea mesajului postat de Gabriela Firea.

În contextul scandalului din PSD, secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, ieri, că „şi-a băgat dracul coada în PSD”, iar dacă în cazul guvernului Grindeanu, „dracul” a fost Victor Ponta, acum a rămas neidentificat, iar luni  trebuie convocat Comitetul Excutiv.

PSD a convocat şedinţa Comitetului Executiv luni, la sediul din partidului din Kiseleff, pentru a tranşa situaţia din partid, potrivit surselor Mediafax, mai mulţi membri social-democraţi solicitând întrunirea CEx cât mai urgent. O nouă schimbare de guvern ar fi o sinucidere politică pentru PSD, avertizează fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, care crede că performanţele economice înregistrate în 2017 au fost, în mare parte, anulate de conflictul intern.

Comentarii