Fost deputat PSD, condamnat la șase ani de închisoare

Fostul deputat PSD Ioan Munteanu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la șase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 03.11.2020 - 20:29

Munteanu, care a fost liderul deputaților PSD, este acuzat de procurorii DNA Ploieşti că a cerut 400.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la conducerea Hidroelectrica - Sucursala Hidrocentrale Bistriţa în vederea deblocării unor plăţi.

Potrivit deciziei instanţei, Ioan Munteanu a primit cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi cinci ani şi jumătate pentru spălare de bani. Cele două pedepse au fost contopite, iar judecătorii au adăugat un spor, în final fostul deputat având de executat şase ani de închisoare.

Pe latură civilă, instanţa a dispus confiscarea de la Ioan Munteanu a sumelor de 350.000 euro şi 261.373 lei, reprezentând banii traficaţi.

De asemenea, judecătorii au decis menţinerea sechestrului asigurător instituit de DNA Ploieşti asupra sumelor existente în contul deţinut de fostul deputat la o bancă, precum şi anularea unui contract de prestări servicii încheiat între SC Romsys SRL Bucureşti şi SC Suport Media Total SRL Piatra Neamţ.

Deși obținuse un nou mandat în 2016, Muntean și-a dat demisia în ianuarie 2018, invocând la acel moment probleme de sănătate. 

Citește și: Liderul grupului PSD din Camera Deputaților a demisionat din Parlament

Comentarii