12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăEurodeputatul Nicu Ștefănuță va candida pentru un nou mandat, la alegerile din...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță va candida pentru un nou mandat, la alegerile din 2024

Eurodeputatul român Nicu Ștefănuță a anunțat că va candida la alegerile din anul 2024, pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Nicu Ștefănuță și-a anunțat decizia în cadrul unei conferințe de presă susținută la Sibiu. “Platforma pe care acesta va candida va fi una verde, deschisă, axată pe justiție socială, pe problemele cu care se confruntă tinerii, pe mediu și oportunități ale economiei verzi, acestea fiind de altfel și domeniile cu care Ștefanuță a activat cel mai mult în actualul mandat”, precizează un comunicat de presă transmis de biroul europarlamentarului Ștefănuță.

„Sunt pregătit să candidez la alegerile europarlamentare de anul viitor deoarece pe temele de care vorbesc nu vorbește aproape nimeni real în politica din România. Cred că e nevoie de cineva care să reprezinte acest curent, pe cei tineri, pe cei preocupați de mediu, sănătate mintală sau oportunitățile economiei verzi. Vreau să obțin un rezultat real pentru mișcarea verde din România. Intenționez să candidez independent, dar nu singur. Am alături de mine mulți oameni care au aceeași viziune, iar platforma noastră este deschisă”, a explicat europarlamentarul Verzilor.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA). El este membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică.

Luna trecută, la București, Nicu Ștefănuță a pus bazele Coaliției Verde Progresiste, alături de partidele Volt, ACUM și SENS.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

DARURI PENTRU COPII DIN PARTEA ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În apropierea  sărbătorilor pascale, copiii îngrijiți în cadrul Centrului de zi ”Arlechino” și cei din Centrul de zi pentru copii cu dizabilități, ambele din...
Ultima oră
Pe aceeași temă