Elevii se întorc la școală din semestrul al doilea. Vor exista patru scenarii

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seara că în urma discuțiilor avute la Palatul Cotroceni s-a decis întoarcerea la școală a copiilor din localitățile aflate în scenariul verde.

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 14.01.2021 - 18:09

În ceea ce privește localitățile aflate în scenariul galben - vor merge la cursuri, copiii aflați în grădinițe, cei din clasele primare (I-IV) și clasele terminale (VIII si XII). 

Dacă localitatea intră în scenariul roșu, depășindu-se rata de infectare de 3 la mia de locuitori, vor merge în continuare la cursuri, grădinițele și clasele primare. 

Școlile se închid complet și se trece la sistem exclusiv online, când se depășește rata de infectare de 6 la mia de locuitori. 

"Din 8 februarie, când începe semestrul al doilea, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a avut o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu, cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol. 

Comentarii