14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăDrulă, liderul USR, este "incapabil să vadă jocul geopolitic și interesul României"

Drulă, liderul USR, este “incapabil să vadă jocul geopolitic și interesul României”

Cătălin Drulă, liderul USR, este unul dintre acei politicieni “incapabili să vadă jocul geopolitic mai larg și interesul României”, susține rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

Rectorul SNSPA își prezintă acest punct de vedere într-un comentariu dedicat candidaturii președintelui României, Klaus Iohannis, la funcția de secretar general al NATO.

“Ar trebui să înțelegem că interesul național se promovează prin folosirea tuturor instrumentelor specifice relațiilor internaționale, inclusiv prin candidaturi care afirmă și întăresc poziționarea geostrategică a României la granița de est a NATO”, subliniază profesorul Pricopie într-o postare pe facebook. “Nu mă aṣtept ca cei de la AUR să contribuie la acest demers, dar sunt surprins să constat că unii politicieni din opoziṭie – ca de exemplu Cătălin Drulă – sunt incapabili să vadă jocul geopolitic mai larg ṣi interesul României, cu toate ramificaṭiile sale, dincolo de simpla obṭinere a unei poziṭii într-o organizaṭie internaṭională”, argumentează rectorul SNSPA.

“România are o carte pe care o joacă. Dacă ne dorim cu adevărat să fim acolo, la masa deciziilor, atunci ar trebui să renunțăm la stereotipurile și prejudecățile despre noi ca țară, ca națiune. Ar trebui să conṣtientizăm faptul că trecerea de la < think small > la < think big > se face cu paṣi hotărâṭi, nu cu ezitări ṣi evocarea permanentă a neputinṭei”, subliniază Remus Pricopie.

Acum o săptămână, într-o emisiune de televiziune, deputatul Cătălin Drulă susținea că Klaus Iohannis nu va ajunge niciodată în funcția de secretar general al NATO și că, în realitate, Iohannis își dorește o funcție într-o instituție europeană. Totuși, când a fost întrebat de jurnaliști despre această intenție, Iohannis a respins ideea că ar viza o funcție europeană, precizând că se concentrează asupra candidaturii sale la NATO.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:06

Indonezia: O nouă erupție a Muntelui Ruang și închiderea unui aeroport internațional învecinat

Muntele Ruang, un vulcan din nordul Indoneziei, a erupt de mai multe ori marți, conform Agenției de Vulcanologie a arhipelagului, provocând evacuări, închiderea unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă