Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dragnea: Un refuz al lui Iohannis privind numirea Olguţei Vasilescu, o încălcare a Constituției

Liviu Dragnea, a declarat miercuri că un refuz al şefului statului în ceea ce priveşte numirea Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ar fi o "încălcare flagrantă" a Constituţiei şi a deciziei CCR.

Share

Rl online 0 comentarii

21.11.2018 - 20:07

"Ne-am obişnuit cu domnul Iohannis să fie în stare să facă orice. Dincolo de Constituţie, dincolo de lege. Deci, orice e posibil. Dar ar fi o încălcare flagrantă a Constituţiei şi a deciziei Curţii Constituţionale. (...) În cazul în care refuză, o să acţionăm constituţional. Dar, dacă se va întâmpla asta, o să ne sfătuim", a spus el, citează Agerpres.

Întrebat dacă PSD are şi un plan B în cazul unui astfel de refuz, Dragnea a replicat că "în situaţia din România tot timpul avem cel puţin încă două planuri".

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că preşedintele va semna decretele privind numirea Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a lui Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

"Eu sper ca domnul preşedinte să facă aceste numiri. Să nu uităm că am intrat în linie dreaptă pentru preluarea şi exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Astăzi am avut o primă întâlnire, o întâlnire premergătoare preluării Preşedinţiei. Eu cred că în acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm. Ni s-a cerut să fim conştienţi că avem o mare responsabilitate, eu sper să luăm în calcul cu toţii acest lucru şi ca domnul preşedinte să facă aceste nominalizări, având în vedere faptul că în scurt timp trebuie cu toţi membrii Cabinetului să mergem la Bruxelles să ne întâlnim cu Colegiul Comisarilor", a susţinut ea.

Prim-ministrul a spus că nu va retrimite preşedintelui deciziile de revocare din funcţie a lui Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a lui Lucian Şova, ministru al Transporturilor.

"Am trimis deja deciziile de revocare pentru cei doi miniştri. Bineînţeles, acum trimit numirea. Nu mai trimit încă o dată ceea ce deja am trimis. Sper ca ceea ce solicită un prim-ministru al României să fie luat în calcul", a precizat Dăncilă.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor - Ilan Laufer şi, respectiv, Lia Olguţa Vasilescu, pe motiv că sunt nepotrivite. Şeful statului nu a anunţat revocarea din funcţie a lui Paul Stănescu şi a lui Lucian Şova. A

Comentarii

loading...