9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăDominic Fritz, acuzat de incompatibilitate în două cauze

Dominic Fritz, acuzat de incompatibilitate în două cauze

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a reușit să-și secretizeze studiile și domiciliul, cu ajutorul justiției bănățene. De săptămâna trecută este acuzat în două spețe diferite. ANI a fost sesizată în legătură că presupusa sa stare de incompatibilitate.

Ca primar nu are voie, conform Codului Administrativ, să facă parte dintr-un consiliu de administrație.

Primarul este, în același timp, și președinte al Consiliului Director al Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Presupusa stare de incompatibilitate între funcția publică, de primar, și calitatea de președinte al Consiliului Director al Asociației Timișoara Capitală Europeană este explicată astfel în sesizare: „Acesta finanțează din bugetul public, al locuitorilor acestei unități administrativ-teritoriale, bugetul Asociației după bunul său plac. El convoacă/propune punctele de pe ordinea de zi, el participă la aprobarea punctelor de pe ordinea de zi și tot el și finanțează”.

Cât despre al doilea motiv, în sesizare se arată că „Răzvan Gabriel Negrișanu, asociat al societății RD Sign SRL «a beneficiat» de pe urma acestui împrumut acordat primarului Fritz, deoarece acesta din urmă a semnat un referat de aprobare a unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal «Modificare PUZ aprobat prin HCL nr. 453/21.11.2017, str. Pictor loan Zaicu, nr. 5, Timisoara». Proiectul denumit «Park Plaza» a fost elaborat de societatea RD Sign SRL (asociat Răzvan Gabriel Negrișanu), iar primarul Dominic Fritz a semnat referatul de aprobare al proiectului,” mai scrie Ziua de vest.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU