15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăDeputații au aprobat desființarea Secției Speciale. Senatul e for decizional

Deputații au aprobat desființarea Secției Speciale. Senatul e for decizional

Camera Deputaților a aprobat, luni, proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale. Proiectul de lege pentru desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a fost adoptat, luni, cu 205 voturi „pentru”, 90 „împotrivă” și o abținere.

Proiectul de desființare a SIIJ, iniţiat de ministrul PNL al Justiției, Cătălin Predoiu, care prevede că Secția Specială se desfiinţează, iar competenţele sale vor fi preluate de Parchetele obişnuite, a fost adoptat de Camera Deputaților. Asta înseamnă că dosarele de corupție ale magistraților nu vor reveni la DNA. 

Dan Barna, despre desființarea Secției Speciale: „Azi a vorbit fantoma lui Liviu Dragnea

Majoritatea parlamentară a dat încă un ”picior în spate” Justiţiei din România, a afirmat, luni, deputatul USR Dan Barna, după ce plenul a aprobat proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale, transmite Agerpres.

“Nu sunt foarte multe lucruri de spus după votul de astăzi. (…) Astăzi, de la acest microfon, a vorbit fantoma lui Liviu Dragnea hăhăind de bătaia de joc pe care aţi arătat-o românilor. Astăzi, după ce România se luptă să redevină stat european, după ce sute de mii de români au ieşit zile întregi în stradă după Ordonanţa 13, dumneavoastră le spuneţi într-o majoritate ridicolă, toţi în aceeaşi barcă, în spatele unui PSD în care PNL a devenit argat în gospodăria lui de partid. (…) Astăzi arătăm încă o dată că, dacă este o şansă pentru această ţară, aceasta este România europeană reprezentată de USR”, a declarat Barna, în plenul Camerei Deputaţilor, în contextul desființării Secției Speciale.

Dan Barna: „Ați dat un picior în spatele justiției”

“Majoritatea aceasta ridicolă a mai dat încă un picior în spate Justiţiei din România, transformând judecătorii în instrumente. Şi vă mai miraţi că oamenii nu vă mai cred, vă miraţi că oamenii privesc Parlamentul ca pe o adunătură de netrebnici, vă miraţi că ne pleacă tinerii din ţară. Păi, aţi votat încă un argument ca generaţiile acestea care astăzi termină facultatea să spună: ‘Nu sunt şanse în această ţară’, pentru că până şi Justiţia vreţi să o aşezaţi, domnilor din PSD-PNL, cu lichelele de breloc, vreţi să vi le aşezaţi la buzunar. Ăsta este mesajul pe care l-aţi dat, asta e desfiinţarea SIIJ pe care aţi făcut-o”, a susţinut Dan Barna.

Deputații au aprobat desființarea Secției Speciale. Senatul e for decizional

Guvernul a aprobat pe 14 februarie proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale, anunțând că atât cauzele cât și și posturile vor fi preluate de alte instituții.

După decizia de astăzi a Camerei Deputaților, pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să treacă și de votul Senatului, care este for decizional pe propunerea legislativă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă