8.3 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomePoliticăDaniel Dragomir: Protocolul SRI-PG-ÎCCJ este o înţelegere între nişte tovarăşi

Daniel Dragomir: Protocolul SRI-PG-ÎCCJ este o înţelegere între nişte tovarăşi

„Protocolul este ilegal. Potrivit Constituţiei, constrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în România nu poate fi constrânsă decât prin lege. Acest protocol secret nu este lege, este o înţelegere făcută de nişte tovarăşi care încearcă să stabilească nişte reguli secrete care nu sunt cunoscute cetăţenilor. Nicăieri în lumea asta nu există aşa ceva. Nicăieri în lume nu poţi merge la o instanţă şi să fii judecat şi să-ţi ceară restrângerea drepturilor tale în baza unor documente falsificate. Trebuie de clarificat, pentru că se întâmplă cu semnătura preşedintelui judecător Nicolae Popa – dacă este semnătura domniei sale. Eu ştiu că din 2 septembrie 2009, doamna judecător Lidia Bărbulescu este cea care a preluat interimatul la înalta Curte. Trebuie să clarifice. Dacă e un fals, cu atât mai mult: toate mizeriile care s-au făcut în ultimii ani s-au făcut în baza unui fals”, a declarat Daniel Dragomir pentru Mediafax.

De asemenea, fostul ofiţer SRI a mai precizat că este îngrijorător faptul că instanţa supremă este parte din acest protocol.

„În primul rând, ar trebui să ne îngrijoreze că Înalta Curte, deşi e instanţă judecătorească şi trebuie să rămână independentă faţă de oricine, cum e independentă faţă de avocaţi şi inculpaţi, la fel trebuie să rămână independentă şi faţă de parchete şi cei care-i acuză. Dacă nu, atunci ştim foarte clar – punem sus o emblema şi scriem ,,Înalta Curte, partenerul parchetului şi al SRI”. Atunci ştim clar că mergem într-o instanţă care-i parteneră şi atunci încalcă toate regulile statului de drept”, a adăugat Daniel Dragomir.

Protocolul SRI- PG- ÎCCJ făcut public, luni, de către SRI, arată că cele trei instituţii se obligau să îşi coreleze activităţile privind culegerea de informaţii, dar şi să schimbe date şi documente.Protocolul este semnat de George Maior (SRI), Laura Codruţa Kovesi (PG) şi Nicolae Popa (ICCJ).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă