Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă, cazată la hotelul din Washington al preşedintelui Trump

Dăncilă, cazată la hotelul din Washington al preşedintelui Trump

Viorica Dăncilă, şefa Guvernului român, a fost cazată în timpul vizitei sale la Washington la Hotelul Internaţional Trump, fiind primul lider străin care a rezervat o cameră în acest hotel în ultimul an, potrivit WNYC Studios.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 26.03.2019 - 18:14

Viorica Dăncilă, şefa Guvernului român, a fost cazată în timpul vizitei sale la Washington la Hotelul Internaţional Trump, fiind primul lider guvernamental străin care a rezervat o cameră în acest hotel în ultimul an, potrivit WNYC Studios, organizaţie afiliată postului public de radio din New York.

Potrivit sursei citate, prezenţa premierului României la hotelul Trump arată că organizaţia Trump continuă să facă afaceri cu oficiali străini. Astfel de plăţi ar putea încălca prevederile anticorupţie din Constituţia SUA, care îi interzic preşedintelui american să primească cadouri sau ”recompense” din partea guvernelor străine.

Viorica Dăncilă a fost văzută vineri noapte în incinta hotelului, înconjurată de un grup de opt persoane, după ce a părăsit restaurantul BLT Prime al hotelului. Ulterior, Viorica Dăncilă a fost observată duminică intrând într-un lift al hotelului.

Trump continuă să deţină hotelul prin intermediul unui companii din care poate retrage fonduri în orice moment, mai relatează jurnaliştii de la WNYC Studios. Avocaţii lui Trump au respins ideea că şederea unui oficial străin la un hotel al preşedintelui ar reprezenta o formă de recompensă, susţinând că este ”un schimb la valoare justă”, care nu încalcă prevederile constituţionale.

Donald Trump este vizat de mai multe acţiuni în justiţie în legătură cu chestiunea ”recompenselor”, intentate de procurorii generali din Districtul Columbia şi Maryland, congresmeni democraţi şi o organizaţie care monitorizează activităţile guvernamentale.

Viorica Dăncilă, premierul României, aflată în vizită la Washington, a participat duminică la Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israelian (AIPAC), ocazie cu care a anunţat că va acţiona în sensul finalizării procedurilor necesare pentru a deschide Ambasada României la Ierusalim.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat în decembrie 2017 decizia de a considera oraşul Ierusalim drept capitala Israelului şi, implicit, de a muta acolo ambasada SUA. Decizia lui Donald Trump a fost criticată dur de numeroase ţări musulmane, de Adunarea Generală ONU, Uniunea Europeană şi Rusia.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Washington cu premierului israelian Benyamin Netanyahu şi cu vicepreşdintele SUA Mike Pence. Disuţiile cu Netanyahu au vizat oganizarea şedinţei comune a guvernelor român şi israelian, precedată de un forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business.

Conform Guvernului de la București, vicepreşedintele SUA Mike Pence a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziţia exprimată în legătură cu intenţia de mutare a ambasadei României la Ierusalim, iar Pence va veni în România în cadrul unui turneu în Europa de Est. De asemenea, a fost evocată posibiliatea unei vizite oficiale a premierului la Washington.

Comentarii

loading...