10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăDacian Cioloș, în Parlament: „Opriți criza prin vot!”. Răspuns din sală: „Du-te...

Dacian Cioloș, în Parlament: „Opriți criza prin vot!”. Răspuns din sală: „Du-te acasă!”

Dacian Cioloș, premierul desemnat al României, s-a prezentat, miercuri, în Parlament pentru a-și prezenta lista de miniștri și programul de guvernare. Liderul USR cere, azi, votul de încredere, pentru a forma un Guvern minoritar. Șanse sunt însă ca și inexistente deoarece nici un partid nu-l susține. Iată principalele sale declarații.

Dacian Cioloș, în Parlament. Declarații înainte de vot

Dacian Cioloș a ținut un discurs în Parlament, înainte de votul pentru învestitură rugându-și colegii să țină un moment de reculegere în memoria victimelor Covid. 

„Suntem într-un moment de criză”

„Vin în fața dvs pentru a vă cere responsabilitate, pentru a vă cere un vot pentru un Guvern de criză”. (Din sală se aud voci care strigă „Du-te acasă!”)

„Trebuie să înțelegem responsabilitatea fiecăruia dintre noi”

„Indiferent de rezultatul votului, indiferent de lupta politică, rezultatele bune sau proaste le împărțim cu cetățenii”. 

„Suntem într-un moment de criză profundă”.

„Nu sunt aici pentru a ataca pe nimeni, nici să caut vinovați. Sunt aici pentru a-mi asuma ce poate fi făcut de aici înainte. Sunt aici pentru a fi la dispoziția cetățenilor într-un moment de criză”.

„Pandemia nu e o luptă politică”

„Pandemia a produs deja peste 40.000 de victime. Este o imensă tragedie care a îndoliat mii de familii. Un sfert de milion de români au fost afectați direct”.

„Pandemia nu e imaginară și nu e o luptă politică. Nu e nici o nuanță între albul costumelor medicilor și negrul sacilor în care sunt cei decedați”.

„Vreau să le mulțumesc celor care acum luptă să stăvilească pandemia: doctorilor, personalului medical, cadrelor didactice, voluntarilor, firmelor și persoanelor care au donat bani și aparatură”.

„Vă rog să ținem un moment de reculegere pentru cei care și-au pierdut viața”

„Programul propus de noi conține soluții la problemele pe care le avem. Din cauza crizei am ales să facem întâi programul și abia apoi am ales oamenii care să-l aplice”.

„Am ales o formulă de oameni cu experiență”.

„Este necesar să începem să construim consens pe măsuri de urgență. Nu cred că o tabără are mereu dreptate în timp ce celelalte greșesc mereu”, a mai declarat premierul desemnat.

„Vrem să scoatem căruța din mocirlă”

”Știu că un guvern minoritar nu e o soluție excepțională dar situația este excepțională”.

„Aș prefera să împărțim între noi victoria din campania de vaccinare decât să trag foloase proprii”. 

„Punctajele de partid sunt bune pentru emisiunile de știri dar nu pentru oamenii care suferă”.

„Să le oferim oamenilor speranță. USR nu câștigă nimeni astăzi dacă trece acest guvern.

Dar vom dovedi că am găsit puterea să dăm României o șansă în această criză”.

„Avem soluții”

„Avem soluții pentru criza pandemică și pentru prețurile la energie și gaze”.

„Un guvern USR e garanția că PNRR poate fi pus în practică”.

„Reducerea TVA de la 19% la 5% și eliminarea accizei pentru criza prețurilor la energie. Scădem facturile cu 30%”. 

„Controlul pandemiei: folosirea certificatului verde care include și trecere prin boală sau testarea periodică”.

„Dacă măsurile pe care le discutăm acum ar fi puse în practică mâine, 70% din populație poate fi imunizată până în mai. În șase luni putem controla pandemia”. 

„Vine iarna în câteva săptămâni și ca de obicei ne va prinde nepregătiți. În Marea Neagră avem depozite uriașe de gaze despre ale cărui viitor nu știm nimic pentru că lipsește consensul”. 

Dacian Cioloș, în Parlament. Declarații: „Opriți criza prin vot”

„Votați acest guvern cu soluții pentru această criză”.

„PNRR – vom putea să ne lăudăm împreună dacă ne vom asigura că vom face ce tot ce e posibil ca acești bani să ajungă în România”.

„Vă asigur că miniștrii sunt conștienți de situația grea”.

„România nu mai poate astfel. Nu ajută pe nimeni nici politic nici social să prelungim această criză. Puteți să opriți criza prin vot”.

„Vă cer un mandat care să se întindă pe perioada crizei. Cred că e o soluție pentru momentul pe care îl trăim”, și-a încheiat discursul din Parlamentul României Dacian Cioloș.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...
Ultima oră
Pe aceeași temă