15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPolitică“Mielul” Cioloș merge la “tăiere” în Parlament

“Mielul” Cioloș merge la “tăiere” în Parlament

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, merge, astăzi, în Parlament, pentru votul de încredre, în ciuda faptului că șansele ca noul Cabinet să fie acceptat tind către zero, după ce miniștrii propuși au fost respinși pe capete de comisiile de specialitate.

Premierul demis și președinte al PNL, Florin Cîțu, a anunțat, încă de ieri, că liberalii nu vor vota Guvernul Dacian Cioloș.

“PNL va încerca să facă o majoritate în jurul PNL după votul de mâine. Vom pune pe masă toate opţiunile, soluţiile pentru această iarnă, vom vedea după aceea care este răspunsul. Protocolul, dacă vă uitaţi la el, este simplu: PNL în această coaliţie are funcţia de premier”, a afirmat Cîţu la Parlament, după o întâlnire cu aleşii liberali.

Potrivit președintelui PNL, negocieri au loc tot timpul.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate pentru formarea coaliţiei, Cîţu a răspuns: “Nu înţeleg asta cu pasul în spate. Toţi trebuie să facem pasul în faţă aici, acum. Toţi trebuie să ne asumăm această guvernare. PNL are nişte decizii ale PNL, ele sunt nişte decizii ale PNL. Niciun alt partid nu poate să cenzureze deciziile PNL”.

Cîțu spune că speră că actuala criză politică nu va continua.

“Eu sper că nu, dar dacă asta va fi decizia politică, veţi vedea că vom putea gestiona această perioadă. Avem resursele, avem şi acest plan pe masă pentru a ne asigura că românii nu suferă de pe urma iresponsabilităţii clasei politice”, a mai afirmat preşedintele PNL.

“Spartanii” USR vor în locul lui “Superman” Cîțu

După ce Florin Cîțu s-a prezentat ca Superman pe Instagram, înainte să fie demis prin moțiunea PSD, acum, cei din USR se compară cu cei 300 de spartani conduși de regele Leonidas.

“Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio şansă în faţa armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare şi au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi şi să arate că se poate. Dacă şi noi ne punem palma la spinare, România nu mai are nicio şansă. USR mâine arată exact asta – capacitatea şi caracterul de a înfrunta această criză”, a declarat Dan Barna.

Cu toate că se bazează doar pe 80 de voturi, câți parlamentari are USR PLUS, Dacian Cioloș a anunțat că nu renunță și se va prezenta astăzi în plenul Parlamentului, pentru a primi votul de încredere.

Și PSD a anunțat că nu va vota pentru Guvernul Dacian Cioloș.

“O săptămână pierdută = 2.000 de morţi: asta înseamnă ambiţia lui Cioloş de a propune o ciornă de Guvern cu şanse zero să treacă prin Parlament! Când vorbeşti despre responsabilitate, dar o propui la Sănătate tocmai pe Mihăilă, cea care a recunoscut eşecul său major în a pregăti spitalele pentru valul patru al pandemiei, acesta este un cinism fără margini. Când sute de români mor zilnic, iar tu te agăţi de negocieri politice fără sens, asta arată o lipsă cumplită de empatie faţă de drama a mii de familii. Când matematica arată că schiţa ta de Cabinet-fantomă va strânge cele mai multe voturi contra din istoria Parlamentului, să insişti bezmetic în a prelungi criza politică în plin dezastru sanitar înseamnă, la final, iresponsabilitate. Alianţele politice se fac şi se desfac, economia se poate repara, dar vieţile pierdute nu le mai poate aduce nimeni înapoi”, a scris Ciolacu, luni, pe Facebook.

Pentru ca Guvernul Cioloș să fie învestit este nevoie de 234 de voturi.

Acest lucru este imposibil, dacă partidele cu cei mai mulți parlamentari, PSD (157) ȘI PNL (134), vor acționa astăzi cum au anunțat, adică nu vor vota Guvernul Dacian Cioloș.

Liderul USR nu i-a convins nici pe cei din UDMR să-i acorde votul de încredre, iar această formațiune are doar 29 de parlamentari.

AUR, care, are în total 43 de mandate de deputați și senatori, de asemenea, nu susține Guvernul USR.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...
Ultima oră
Pe aceeași temă