Cuc îl acuză de abuz pe Drulă

Fostul șef al Transporturilor, senatorul PSD Răzvan Cuc, îl acuză pe actualul ministru, Cătălin Drulă, că a săvârşit un abuz atunci când a reziliat contractul unei firme româneşti pentru modernizarea unui drum.

Share

Rl online 0 comentarii

15.01.2021 - 11:48

Este vorba de contractul pe care societatea Aqua Parc SRL din judeţul Neamţ îl câştigase în urma unei licitaţii pentru modernizarea drumului naţional DN71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia.

"Ministrul Transporturilor, domnul Drulă, a reziliat contractul unei firme româneşti pentru construcţia unui drum şi a generat o ştire de presă. Numai că în lupta sa împotriva capitalului românesc, ministrul a săvârşit un abuz grosolan. Firma pe care nu o înghite ministrul care stă închis în birou şi visează vendete este din judeţul Neamţ. A câştigat, perfect legal, o licitaţie. A îndeplinit toate condiţiile, are experienţă, expertiză, utilaje, oameni. A construit mii de kilometri de drumuri. A plătit milioane de lei taxe şi impozite. Dar domnul Drulă se îneacă şi tuşeşte când aude de firme şi capital românesc. Aşa că a reziliat contractul", a scris Răzvan Cuc, pe Facebook.

Fostul ministrul al Transporturilor din guvernarea PSD a întrebat retoric de ce nu se lucrează şi acum după aceeaşi metodă şi aceeaşi cutumă ca în 2020.

"Domnul Drulă ştie cu siguranţă că, de-a lungul anului 2020, contractele aflate în atribuire au urmat acelaşi parcurs: între semnarea propriu-zisă a contractului şi înregistrarea sa la CNAIR trecea o lună şi jumătate, chiar două. Motivul este extrem de simplu: pentru ca firmele să poată strânge şi depune sumele de bani care reprezintă garanţiile de bună execuţie. Sunt sume foarte mari, ele se pun la dispoziţia beneficiarului, iar până nu eşti sigur că ai câştigat, nu le poţi disponibiliza. Doar marile companii străine pot dispune de asemenea sume în timp record. De aceea e nevoie de puţin timp pentru a-i strânge şi depune. Domnul Drulă are putere şi pix, aşa că nu a ţinut cont de această realitate şi a aplicat dubla măsură fără nicio jenă", a adăugat Cuc.

Parlamentarul social-democrat a precizat că ministrul Cătălin Drulă a anunţat că va fi verificat contractul, dar nu a mai aşteptat rezultatul verificărilor şi l-a reziliat.

"Pentru ca abuzul să fie complet, inamicul constructorilor români a anunţat cu surle şi trâmbiţe că trimite Corpul de Control să verifice contractul. Controlul urma să înceapă pe 18 ianuarie. Dar domnul Drulă n-a mai avut răbdare. L-a reziliat, pur şi simplu ieri, 14 ianuarie! E ciudat cum un cetăţean român îşi doreşte distrugerea firmelor de construcţii româneşti. Firme care susţin bugetul de stat şi sistemul public la conducerea căruia se află acum şi acest cetăţean, domnul Drulă. Credeam că doar caută proprietari străini pentru Portul Constanţa sau pentru aeroporturile româneşti, dar iată că progresismul vine 'la pachet' şi cu îngroparea firmelor româneşti. Domnule Drulă, ONG-ul e una, ministerul e alta! La ONG stai cu mâna întinsă şi ceri resurse, la minister eşti pus să ajuţi! Să ajuţi ţara să se dezvolte! Ţara ta, domnule Drulă", se mai arată în postarea lui Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, joi, că reziliază contractul pentru modernizarea drumului naţional DN71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia pentru că firma care a câştigat nu a depus în termen garanţia de bună execuţie. 

Comentarii