18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăPolitică"Cu încrederea în noi înșine", adică PNL fără PSD, sugerează Nicolae Ciucă....

“Cu încrederea în noi înșine”, adică PNL fără PSD, sugerează Nicolae Ciucă. PNL să nu se teamă de partide extremiste sau populiste

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, le-a cerut liberalilor să nu se teamă de partide “populiste sau extremiste” și să abordeze alegerile din anul 2024 “cu încrederea în noi înșine”, ceea ce ar sugera că PNL va candida singur împotriva tuturor, deci și împotriva PSD.

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, s-a referit la intențiile PNL pentru anul 2024 cu prilejul unei vizite pe care a făcut-o în Maramureș, la Sighet, la Școala Memorială „Gheorghe I. Brătianu”, în ziua de 11 noiembrie 2023. În Maramureș, unde s-a întâlnit cu tinerii liberali, președintele PNL a fost însoțit de două nume grele ale partidului – Alina Gorghiu (ministrul Justiției) și Lucian Bode (secretarul general al PNL).

“Trebuie să prezentăm oamenilor ce am făcut bine și care sunt proiectele noastre pentru continuarea dezvoltării și a modernizării României. Le-am spus tinerilor că nu trebuie să ne fie teamă de alții, din exteriorul partidului nostru. Nu de curente populiste sau extremiste trebuie să ne temem; acestea au existat și vor exista. Să ne temem de ceea ce noi nu vom face dacă intrăm în defensivă, într-o stare de intimidare. PNL nu este un partid caracterizat de blazare, ci cu un blazon istoric”, a explicat, ulterior, liderul PNL, într-un mesaj postat pe facebook.

PNL subliniază că a guvernat în ultimii patru ani

“Ultimii patru ani, în care am fost la guvernare, sunt marcați de realizări și obiective atinse: de la investiții și un nivel record de absorbție a fondurilor europene, la sprijin pentru mediul de afaceri și creșterea sustenabilă a veniturilor populației, până la creștere economică în condiții dificile. Trebuie să avem energia de a merge din poartă în poartă, pentru a spune oamenilor adevărul. Să prezentăm rezultatele noastre și ceea ce putem să facem pe viitor. Având deschidere față de cetățeni, putem privi anul electoral 2024 cu încrederea și determinarea de a câștiga. Cu încrederea în noi înșine!”, susține Nicolae Ciucă. Se observă că, indirect, liderul PNL își asumă și realizările actualului Guvern, pe care îl conduce, însă, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Acum zece zile, la Sinaia s-a desfășurat o şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL, în care liberalii analizau trei variante pentru anul electoral 2024. Una dintre variante era “Prin noi înşine” (cea la care pare să facă referire, acum, Nicolae Ciucă). Celelalte două variante pe care le lua în calcul Biroul Politic Naţional au fost o alianţă electorală PNL – PSD sau implicarea PNL într-o coaliție politică de dreapta. Se observă că această a treia variantă ar fi pus PNL chiar în antiteză cu PSD, care este un partid de stânga.

La ședința din 3 noiembrie 2023, și secretarul general al PNL, Lucian Bode, lansase un mesaj ambițios. ”Faliile interne trebuie asanate şi unitatea în jurul obiectivului comun de a câştiga toate cele patru runde de alegeri trebuie să constituie principalele noastre preocupări (…). Partidul Naţional Liberal trebuie să câştige Preşedinţia României. Trebuie să spunem clar şi cu argumente de ce candidatul nostru e cel mai bun şi mai potrivit să ocupe cea mai înaltă demnitate în stat”, declara Lucian Bode. Nu este cert însă dacă acest candidat al PNL pentru funcția supremă în stat va fi Nicolae Ciucă sau dacă, totuși, va fi propus un alt candidat.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...

Nicușor Dan, rol dublu în “Prinț și cerșetor”

IlustrațieȘ Marian Avramescu O nouă punere în scenă a celebrului roman al lui Mark Twain “Prinț și cerșetor” este programată pentru campania electorală a...
Ultima oră
Pe aceeași temă