11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăCererile USR ca să susțină Guvernul

Cererile USR ca să susțină Guvernul

Cererile USR ca să susțină Guvernul au fost prezentate, joi, de președintele USR, Dacian Cioloș. Potrivit liderului USR, prima cerere este rezolvarea crizei sanitare. O altă cerere se referă la elaborarea bugetului de stat pe anul 2022.

Dacian Cioloș a explicat, într-o declarație la postul de televiziune Digi24, că i-a prezentat aceste cereri lui Florin Cîțu. Dacă liderii PNL și USR se înțeleg, USR s-ar întoarce în Coaliția de guvernare, alături de PNL și UDMR. USR și-a declarat disponibilitatea să revină la guvernare și să accepte un premier din PNL.

Nu este însă clar cum va reacționa USR dacă PNL îl propune premier tot pe Florin Cîțu.

Cererile USR ca să susțină Guvernul i-au fost prezentate lui Florin Cîțu

“Opțiunea de intrare la guvernare o privilegiem, dacă reușim să ne punem de acord cu niște lucruri. Există și opțiunea de a rămâne în Opoziție. Un partid serios trebuie să fie gata întotdeauna să discute toate opțiunile”, a precizat, joi, Dacian Cioloș.

Președintele USR a admis că există și opțiunea de a se organiza alegeri parlamentare anticipate. Nici PNL nici USR nu par însă a agrea această variantă. Partidul care s-a exprimat cel mai clar în favoarea alegerilor anticipate este PSD.

PSD contează pe scăderea de popularitate a PNL, care ar duce la suplimentarea voturilor în favoarea PSD. În plus, PSD susține că actuala criză politică a fost generată de alianța de dreapta, PNL – USR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă