15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăCriza din Afganistan. Tomac vrea o măsură urgentă din partea Parlamentului European

Criza din Afganistan. Tomac vrea o măsură urgentă din partea Parlamentului European

 „Situația din Afganistan obligă ONU și toți decidenții din NATO să-și întrerupă vacanța urgent”, afirmă Tomac, într-o postare pe Facebook.

El apreciază că, după două decenii de prezență militară a trupelor aliate, „se pare că această țară este un tărâm fără sfârșit”.

„În aceste condiții, se impun rapid noi strategii militare și politice pentru a salva civilii nevinovați care, în cel mai fericit caz, vor lua calea migrației, dacă vor apuca să scape din ghearele celor care deja au întocmit registre ale „trădătorilor”, adaugă Tomac.

Europarlamentarul român seste rezervat cu privire la potențiala strategie pe care o va adopta Uniunea Europeană.

„Aici rolul Turciei devine din nou esențial pentru a menține un minim echilibru și control la frontierele Uniunii Europene”, a completat el, făcând astfel trimitere la cooperarea dintre UE și Ankara cu privire la controlul crizei migrației din Orientul Mijlociu. Am solicitat Președintelui Parlamentului European convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a dezbate și analiza situația din Afganistan și rolul Uniunii Europene în soluționarea acestei crize“, conchide Eugen Tomac.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă