Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cristian Preda: Călin Popescu Tăriceanu se vede ca o persoană pură

Călin Popescu Tăriceanu se vede ca o persoană serafică, declară la RFI europarlamentarul PPE Cristian Preda, care critică atitudinea preşedintelui Senatului după ce procurorii DNA au cerut avizul Parlamentului pentru urmărirea penală a şefului Camerei Superioare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.11.2018 - 10:31

Cristian Preda crede că „ar fi bine ca domnul Tăriceanu să renunţe să-şi mai închipuie şi să ne spună că e un înger".

"Deocamdată, dânsul se vede ca o persoană pură şi serafică. E de fapt o carieră tristă. A fost la un moment dat un liberal şi acum, din nefericire pentru situaţia politică din România, e un serios obstacol într-un curs normal al liberalizării societăţii româneşti şi al consolidării acestei domnii a legii. E trist”, consideră Preda.

Eurodeputatul se întreabă dacă „chiar e bine să avem în fruntea instituţiilor, Senat, Cameră, membri ai Guvernului, oameni care stau mai degrabă să vadă dacă mai sunt citaţi într-un dosar sau avem nevoie de oameni care să-şi vadă 24 de ore din 24 de responsabilităţi ministeriale"

"Oamenii ăştia şi în general parlamentarii, oamenii ăştia ar trebui să delibereze în numele naţiunii (...) şi ei nu fac decât să se ocupe de micile lor sau marile lor afaceri de corupţie”, a conchis Preda.

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore. Miercuri seară, Tăriceanu spunea că la Senat nu a venit nicio cerere de la DNA. Astăzi, Claudiu Manda a spus că el a primit miercuri după-amiază solicitarea DNA de ridicare a imunităţii preşedintelui Senatului, însoţită de 73 de volume, fiecare având între 150 şi 300 de pagini. „Nu l-am informat că nu l-am informat. E un subiect delicat şi am preferat să nu am dialog cu domnia sa”, a spus Manda.

Comentarii

loading...