13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăCozmin Gușă: Radio GOLD FM este prima victimă a Departamentului Arafat –...

Cozmin Gușă: Radio GOLD FM este prima victimă a Departamentului Arafat – Ministerul Adevărului

Radio GOLD FM este prima victimă a Departamentului Arafat – Ministerul Adevărului, susține tatăl patronului postului de radio. Săptămâna trecută, Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul de radio GOLD FM cu suma record de 50.000 de lei pentru opiniile mai multor autori, exprimate în timpul emisiunilor, cea ce reprezintă o acțiune vădit ostilă, consideră mulți români.

Cozmin Gușă, moderatorul emisiunii “Ce-i în Gușă și-n căpușă,” a explicat public acțiunea injustă.  

“Aș vrea să explic întâmplarea mai bine, mai ales că pozițiile sunt diametral opuse între noi și CNA, instituția fiind total solidară și membri săi votând în unanimitate contra GOLD FM.

Anunțul de audiere spre sancționare a fost expediat cu mai puțin de o zi înaintea discuțiilor, au fost puse „cu furca” în raportul incriminatoriu fragmente din mai multe emisiuni, la care tânărul patron Andrei Gușă, fiul meu, s-a pregătit temeinic să răspundă serios și să se disculpe astfel în fața avalanșei de acuzații ale CNA. N-a avut nici o audiență responsabilă la nivelul membrilor CNA, a vorbit practic degeaba, cei care trebuiau să asculte și să judece au fost pregătiți doar pentru a acuza și a impune o decizie dictată de la nivelul unor entități externe și nelegitime în a genera decizii în mass-media (și știu bine ce spun!).

Membri CNA care au luat cuvântul au vorbit mai mult despre mine la modul jignitor din punct de vedere profesional sau moral, au emis verdicte false și neargumentate, dar de natură a prejudicia grav credibilitatea GOLD FM. Dorina Rusu, care reprezintă Președinția României la CNA, și-a permis chiar să boteze postul nostru de radio ca fiind „Kremlin FM”, iar ședința fiind publică și replica ei preluată în presă, vă puteți închipui ce a generat, mai ales în această perioadă în care asemenea asocieri sunt inclusiv periculoase.

“Niciun politician nu a apărat GOLD FM în fața ilegalității CNA”

Pe scurt, audierea și analiza au fost de fapt făcute similar unei regii, dar preparată amatoristic, așa cum v-ați convinge dac-ați avea curiozitatea și timpul să cercetați. AICI.

Că nu s-a respectat legea deloc, poate vedea oricine avizat, darmite vreun procuror în cazul în care va fi sesizat, mai ales c-ați priceput multiplele consecințe periculoase ale acțiunii CNA. Mai este însă una, la care poate nu s-au gândit „făptașii”, iar aceasta este legată de perturbarea serioasă a activității economice a societății ce deține GOLD FM.

citește și: De ce a venit Stăpâna lumii la București?

După un an de activitate s-a putut ajunge în situația în care veniturile acoperă cheltuielile. Inclusiv ratele și dobânzile bancare ale creditului în baza căruia a fost achiziționat radioul. Ori asemenea amenzi exorbitante, eventual venite în serie, bineînțeles că vor pune pe butuci activitatea economică. ar putea-o așeza chiar sub spectrul neefectuării plăților obligatorii, deci a falimentului. Să sperăm că nu va fi cazul. Dar ăsta este motivul pentru care îi îndemn pe membri CNA la responsabilitate, dar și la revenirea la legalitate.

Știu bine că nu-i ușoară viața de interpus politic în asemenea vremuri, așa cum e calitatea reală a membrilor CNA. Știu bine și că deranjăm la GOLD FM interesele multor mahări politici români și străini prin influența pe care o avem (e vorba despre, ironie amară, „gașca intelectualilor periculoși” care participă la programele GOLD FM).

Niciun politician nu a apărat GOLD FM în fața ilegalității CNA

Dar tocmai pentru că știu aceste lucruri, fiind un om ce-a văzut jocuri de putere și la noi și la alții, fac un apel la sinceritate, ce-ar rezolva problema tuturor: să ni se zică (prin metodele informale care există) că nu suntem doriți în eter, eu și „gașca mea de prieteni intelectuali-periculoși”, și-atunci vom găsi mijloace de evoluție publică alternative ce nu vor pune în pericol afacerea radioului unui întreprinzător tânăr sau integritatea juridică a unor membri CNA obligați să presteze contra legii.

Notați că NICIUN POLITICIAN din Parlament nu a apărat GOLD FM în fața ilegalității CNA, deși noi suntem exact prima victimă a „Departamentului Arafat – Ministerul Adevărului”, despre care vituperează toți, fără a da însă și numele radioului nostru. Despre colegii de breaslă nu mai vreau să zic nimic, e tristețea mare, le mulțumesc oricum celor puțini care au sesizat abuzul și ne-au apărat public!

Pentru susținerea Gold FM, mulți radio-ascultători s-au oferit să plătească parte din amendă. S-a deschis și o petiție publică, prin care semnatarii protestează.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

pe Ponta, nu pe poante, ca să defileze frumos pe podiumul electoral

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca Gabriela Firea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, să nu mai creadă că nu o susține în...

Cetățeanul afgan care a rănit doi polițiști de frontieră, arestat pentru 30 de zile

Bărbatul din Afganistan, în vârstă de 22 de ani, care a rănit, în noaptea de 1 mai, doi poliţişti de frontieră, a fost arestat...

Abdallah, suspendat șase etape pentru intrarea horror asupra lui Benzar

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat șase etape pe atacantul Hakim Djamel Abdallah, de la Dinamo Bucureşti, pentru cartonaşul roşu...
Ultima oră
Pe aceeași temă