14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăContre dure între primarul Gabriela Firea și președintele PNL, Ludovic Orban

Contre dure între primarul Gabriela Firea și președintele PNL, Ludovic Orban

“Având în vedere că, în ultima perioadă, activitatea Primăriei Capitalei, precum şi a mea au devenit subiectul predilect al opoziţiei, în special a PNL-care a ales PMB ca temă de atac în bătălia pe funcţii din interiorul PNL-, în dorinţa de a construi încă de pe acum o campanie politică mincinoasă şi denigratoare, terfelind proiectele şi iniţiativele actualei Administraţii, reamintesc faptul că în ultimii doi ani, în Bucureşti, s-au realizat o serie de demersuri în premieră, menite să îmbunătăţească atât aspectul Capitalei cât şi viaţa bucureştenilor. Fireşte, mai avem multe de făcut, într-un oraş nu se încheie niciodată activitatea, sunt multe erori de îndreptat şi proiecte de lansat, dar îmi dedic întreagă energie rezolvării, rând pe rând, a tuturor rămânerilor în urmă din ultimii 27 de ani”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Ea compară perioada actuală cu aceea în care majoritatea în CGMB aparţinea PNL, care în opinia să “demonstrează clar că domeniul sănătăţii nu a beneficiat de acţiuni concrete ale opoziţiei şi nici nu a fost pe lista de priorităţi a PNL, care, fiind majoritar în CGMB, ar fi putut să aducă modificări semnificative în acest domeniu”.

“Pentru conformitate, va informez că, de-a lungul anilor, bugetul Administraţiei Spitalelor, (înfiinţată în anul 2009) a fost după cum urmează: Buget ASSMB 2009-2016-326,6 milioane euro ( pentru 8 ani)-Buget ASSMB 2017-2018-172 milioane euro (pentru 2 ani) . Se poate lesne observa că, în doar doi ani, actuală administraţie a alocat sănătăţii un buget care reprezintă mai mult de jumătate din suma alocată acestui domeniu în ultimii opt ani!:, afirmă Gabriela Firea.

Gabriela Firea mai afirmă că în premieră pentru Bucureşti, Primăria Capitalei va achiziţiona anul acesta aproximativ 500 de locuinţe destinate medicilor, demers menit să oprească ‘exodul’ medicilor profesionişti şi să creeze condiţii ultramoderne de tratament pentru bucureşteni. 

Ea mai spune că până la actuala Administraţie componenta socială “nu a constituit altceva decât un cumul de declaraţii sforăitoare, fiind un domeniu subfinantat”, făcand din nou o comparaţie: buget DGASMB 2004-2016-aprox. 73 de milioane de euro ( 13 ani)-buget DGASMB 2017-2018-aprox. 130 milioane de euro. ( 2 ani). “Astfel, în ultimii doi ani s-a acordat asistenţei sociale aproape dublul sumei acordate de opoziţie în ultimii 13 ani!”, este concluzia primarului Capitalei.

Gabriela Firea atacă politicienii de dreapta 

Firea mentionează că se poate observa cu uşurinţă că politicienii de dreapta au fost, într-o formă sau alta, la cârma Bucureştiului, fie că au fost viceprimari, consilieri generali în majoritate, sau chiar primari. În aproape 30 de ani, nu s-au înregistrat modernizări capitale în Bucureşti, bugetele şi obiectivele de investiţii fluctuând în funcţie de interese: fie că s-au schimbat sute de mii de tone de borduri, fie că s-au ignorat flagrant nevoile imperioase ale Bucureştiului (infrastructura, sănătate, social, cultură etc.), Capitala României are acum o serie de restanţe majore, care ar trebui recuperate în cel mai scurt timp.

“Concret, Administraţia Străzilor, condusă de PDL, a avut timp de 17 ani, un buget total de aproximativ un miliard de euro. După cum se poate vedea, cifrele demonstrează că bani s-au dat, dar rezultatele nu se văd! Astfel, deşi din anul 1999 şi până în anul 2016 s-au tocat aproximativ un miliard de euro pentru asfaltarea şi reabilitarea arterelelor Capitalei, adevăratele realizări NU se văd pe stradă, în teren. Mai mult decât atât, s-au cheltuit zeci de milioane de euro pentru construirea de piste de biciclete realizate cu bidineaua, iar acum actuală Administraţie este arătată cu degetul pentru lipsă acestora”, susţine primarul Capitalei.

Orban: Doamna Firea are o coafură plăcută, se îmbracă frumos

“Se pare că doamna Firea nu prea doarme liniştită de când PNL a redevenit ceea ce trebuie şi anume partidul de opoziţie cel mai puternic în Bucureşti, singura alternativă viabilă la harababura, amatorismul şi risipa care se întâmplă în Bucureşti de doi ani de zile. Dragnea le-a cerut totul românilor, bucureştenilor şi a primit totul. PSD, de doi ani de zile, are totul: primari de sectoare, prim general al Capitalei şi Guvern. Dragnea şi Firea au primit totul. Ce au dat înapoi? Nimic! Vouchere pentru biciclete, în condiţiile în care nu există nicio pistă pentru biciclete. Doamna Firea, în postarea de pe Facebook de astăzi (duminică – n.r.) spune că a alocat 56 de milioane de euro pentru managementul traficului, semafoare inteligente, dar eu pot să vă spun o nerealizare care este penibilă – ea nu a reuşit să pună în funcţiune nici măcar sistemul de management al traficului, care a fost realizat în anii 2007-2008”, a susţinut Ludovic Orban la conferinţa organizaţiei PNL Bucureşti.

Orban susţine că Firea este supărată pe Guvernele PSD pentru că nu au dat libere 365 de zile pe an, ca să spună că a rezolvat problema traficului. “Ea este supărată pe Guvernele PSD. Vă spun eu de ce cred că e supărată, pentru că Guvernele PSD nu dau zile în toate cele 365 de zile ale anului, pentru că singurele zile în care se poate circula normal în Bucureşti sunt zilele libere, de sărbătoare legală. Dacă Guvernul ar da 365 de zile libere, ar putea şi ea să se prezinte în faţa Bucureştenilor, să zică ”, a mai spus acesta.

Liderul PNL afirmă că primarul Capitalei se comportă ca un “vânător de vrăjitoare”, afirmând că aceasta copiază comportamentul “din parcări al lui Pandele”. “Doamna Firea se comportă ca un vânător de vrjitoare. Ea caută vinovaţi pentru faptul că nu a fost în stare să facă nimic. (…) Am ajuns într-un punct în care foarte  greu mai putem tolera acest comportament dictatorial abuziv. De fapt, afară e vopsit gardul şi înăuntru e leorpardul. Doamna Firea are o coafură plăcută, se îmbracă frumos, dar în ea se ascunde un rău poate şi mai rău decât Pandele. Probabil copiază comportamentul din parcări al lui Pandele, în care agresează cetăţeni care îndrăznesc să-l critice”, a mai spus Ludovic Orban.

Cele mai citite

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...
Ultima oră
Pe aceeași temă