18.3 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăPoliticăCongres AUR pentru alegerea președintelui. Claudiu Târziu renunță la funcție

Congres AUR pentru alegerea președintelui. Claudiu Târziu renunță la funcție

Duminică, 27 martie 2022, se desfășoară un Congres AUR a cărui principală temă este alegerea președintelui partidului.

Până acum, AUR era condus de doi copreședinți. Aceștia au fost senatorul Claudiu Târziu și deputatul George Simion.

La congresul extraordinar din 27 martie va fi ales un singur președinte al partidului. Claudiu Târziu nu candidează pentru această funcție. Candidații înscriși pentru funcția de președinte AUR sunt George Simion și Dănuţ Aelenei. Congresul se desfășoară la Palatul Parlamentului, începând cu ora 12.

În mod evident, favorit la funcția de președinte al partidului AUR este George Simion. El a postat pe internet un mesaj video în care anunță că va candida cu o moțiune care include intenția AUR de a da viitorul preşedinte al României. Intenția AUR pare să se refere chiar la primele alegeri prezidențiale, cele din anul 2024.

Congres AUR pentru George Simion

George Simion era și până acum cel mai cunoscut dintre politicienii AUR. Practic, rolul său de lider va fi oficializat prin desemnarea ca președinte al partidului.

“Voi candida pentru funcţia de preşedinte al partidului şi îmi asum o moţiune în care AUR să dea ţării viitorul preşedinte şi o guvernare sută la sută românească, patriotică, aşa cum de ani buni există şi în Polonia”, anunță George Simion.

Claudiu Târziu, care va pierde funcția de copreședinte AUR, face parte din echipa cu care candidează George Simion.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar, care a inclus, printre altele, vehicule blindate, muniție şi rachete – transmite, miercuri,...

Academia Română pledează pentru reactivarea industriei extractive şi de prelucrare

Academia Română afirmă că ţara noastră deţine resurse şi rezerve minerale şi energetice considerabile, divers şi relativ uniform distribuite în teritoriu, subliniind necesitatea valorificării...

Inflația a scăzut în martie, dar prețurile au continuat să crească

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna martie 2024 la 6,61%, de la 7,23% în februarie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă