Conducerea USR a respins proiectul de reformă dorit de Cioloș, într-o ședință desfășurată luni. Proiectul a fost respins prin vot în ședința de luni, după o altă ședință USR care se ținuse duminică. Votul de luni a adunat 11 opțiuni în favoarea proiectului și 14 opțiuni împotrivă.
Urmează o ședință a Biroului Național USR, luni, de la ora 16, a anunțat deputatul Ionuț Moșteanu. El este purtătorul de cuvânt al USR și face parte dintre susținătorii lui Dan Barna. Moșteanu a recunoscut, într-o declarație televizată, că nu știe scopul ședinței de la ora 16. Ședința este convocată de Dacian Cioloș, președintele partidului.
Informații neoficiale sugerau că Dacian Cioloș renunță la funcția de președinte, dacă proiectul său de reformă este respins. „Eu îmi depun mandatul, eu îmi asum consecințele și îmi depun demisia”, declarase, cu câteva zile mai înainte, Dacian Cioloș. El nu a negat autenticitatea acestei declarații.
Nu este exclus ca Dacian Cioloș să-și anunțe, luni seară, demisia din funcția de președinte USR. Într-o asemenea situație, cel care i-ar lua locul ar fi Cătălin Drulă. Acesta este unul dintre cei zece vicepreședinți ai USR. Drulă ar putea ocupa funcția de președinte USR în mod interimar.
Partidul USR s-a format prin fuziunea dintre USR și PLUS. Liderul fostului USR era Dan Barna iar liderul PLUS era Dacian Cioloș. Deși Cioloș a fost ales președinte al partidului, conducerea USR este dominată de susținătorii lui Barna. În competiția pentru funcția de președinte USR au candidat Cioloș și Barna. După ce a pierdut alegerile, Barna a rămas vicepreședinte al partidului. Dacian Cioloș i-ar fi propus postul de prim – vicepreședinte, dar Barna a refuzat oferta.
Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!