Cîțu sugerează că va demite miniștrii care îl atacă: „O declarație foarte bună”

Premierul Florin Cîţu afirmă că aşteaptă ca USR PLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii, punctând că discuţiile politice vor avea loc în cadrul coaliţiei. Aceasta se va întruni luni pentru prima oară după criza demiterii lui Vlad Voiculescu.

Romania libera 0 comentarii

18.04.2021 - 16:41

„Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS, până atunci voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile funcţionează bine. (...) Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la discuţia din coaliţie cu cele trei formaţiuni politice", a declarat, duminică, Florin Cîţu.

Șeful Guvernului ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

Întrebat dacă este posibil ca şi ministrul Cătălin Drulă să fie remaniat, el a dat asigurări că membrii Cabinetului vor fi evaluaţi pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun. Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, l-a catalogat pe Cîțu drept „un zombie politic”.

„Nu comentez opiniile membrilor Cabinetului. V-am spus acest lucru şi înainte. Tot ceea ce pot să îi asigur pe membrii Cabinetului este că de fiecare dată voi face o evaluare corectă, bazată pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun", a subliniat premierul.

El s-a contrazis însă, când a fost întrebat ce părere are despre declarația liderului PNL, Ludovic Orban, care a spus că miniștrii care atacă premierul, trebuie să își scrie demisia. Cîțu a spus că este „O declarație foarte bună a liderului PNL”. 

Un nume vehiculat pentru funcția de ministru al sănătății este Ioana Mihăilă. 

Comentarii