15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCioloș vrea victorii la prezidențiale și parlamentare

Cioloș vrea victorii la prezidențiale și parlamentare

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat că formaţiunea pe care o conduce îşi propune să câştige în 2024 alegerile prezidenţiale şi parlamentare, şi nu să devină “un partid-balama”.

“Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câştigăm prezidenţialele şi parlamentarele. Vedeţi ce se întâmplă astăzi şi cum e totul paralizat pentru că depindem de forţe politice incapabile să îşi depăşească propriul interes de partid. Vedeţi cum PSD se pregăteşte să acapareze întreaga putere, speculând incapacitatea politică a PNL. Şi vedeţi cum reprezentanţii extremei drepte sunt pregătiţi să arunce totul în aer. Nu avem altă soluţie decât să alegem între a câştiga toate alegerile sau a deveni un partid-balama, ceea ce nu ne dorim şi nu ăsta e scopul pentru care am intrat în politică. Astăzi decidem dacă începem construcţia unui partid mare, puternic şi capabil să învingă toate celelalte forţe politice”, a spus Cioloş.

Potrivit acestuia, USR PLUS este dator să ofere majorităţii românilor încrederea că vor scăpa de “sărăcie şi haos”.

“Suntem datori să apărăm guvernarea de tentaţia hoţiei care a marcat ultimii 30 de ani. Suntem datori să oferim majorităţii românilor încrederea că vom scăpa din sărăcie şi haos, iar noi, USR PLUS, ne înţelegem această misiune. Dar pentru asta trebuie să fim în stare să câştigăm viitoarele alegeri. Ştiu cât de grele au fost ultimele patru rânduri de alegeri şi că speram ca, odată ele încheiate, să intrăm într-o normalitate”, a menţionat Cioloş.

Preşedintele ales al USR PLUS a atras atenţia că “timpurile pe care le trăim au o încărcătură dramatică pentru anii care vin” şi “căderea în extremism este o tentaţie la care rezistă foarte puţini”. “Şi vedem cât de toxică este la toate celelalte partide din România”, a susţinut el.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă