Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cioloş: Liderii coaliţiei de guvernare duc ţara într-o fundătură

Fostul premier Dacian Cioloş consideră că liderii coaliţiei de guvernare "duc ţara într-o fundătură în politica externă", precizând că disputa pro-americani şi pro-europeni în ceea ce priveşte mutarea Ambasadei României din Israel "se dovedeşte şi ea a fi una falsă".

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2018 - 15:52

"Din păcate, nu mai sunt deloc surprins de capacitatea de manipulare şi deturnare a agendei publice de către liderii coaliţiei de guvernare. Ce mă sperie totuşi este entuziasmul aproape sinucigaş cu care, într-o căutare disperată de imagine şi profit personal, aceştia duc ţara într-o fundătură în politica externă. Disputa pro-americani şi pro-europeni în ceea ce priveşte mutarea Ambasadei din Israel se dovedeşte şi ea a fi una falsă. O demonstrează atât declaraţiile reprezentanţilor Serviciului European de Acţiune Externă al UE, cât şi cele recente ale reprezentanţilor Departamentului de Stat de la Washington", a scris marţi Cioloş pe Facebook.

Potrivit lui Cioloş, certurile interne şi plata unor poliţe politice nu întăresc poziţia României la nivel european, ci demonstrează că "suntem impredictibili şi neserioşi pentru partenerii externi".

"Până la instalarea guvernelor PSD - ALDE, România era percepută în regiune ca un factor de echilibru, stabilitate, ca un partener cu care se poate discuta. Asta era percepţia când am plecat noi de la guvernare la începutul anului 2017. Guvernul pe care l-am condus şi-a folosit atribuţiile de politică externă împreună cu cele ale preşedintelui, pentru a întări poziţia noastră. România ar avea tot interesul să-şi consolideze această imagine de partener credibil, serios, predictibil atât în UE cât şi în parteneriatul strategic cu SUA. Ceea ce face Guvernul PSD - ALDE este, din păcate, exact pe dos. Iar noi toţi, cei cărora chiar ne pasă de viitorul României, suntem cei care pierdem", a mai afirmat Cioloş.

Comentarii

loading...