Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cioloş, despre Dăncilă: "Mi se pare puţin bizară asumarea funcţiei de prim-ministru"

Cioloș spune că i se pare ”puţin bizară” asumarea funcţiei de prim-ministru de către Dăncilă şi explică faptul că, atunci când eşti prim-ministru, trebuie să îţi asumi tu deciziile, nu preşedintele de partid care te-a pus acolo.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 20.04.2018 - 18:01

Fostul premier Dacian Cioloş a afirmat, vineri, la Digi FM, că pe Viorica Dăncilă a cunoscut-o în Parlamentul European, când era membră a Comisiei pentru agricultură, ca o femeie la locul ei, care, cu cunoştinţele pe care le avea, încerca să facă ce poate. El spune că i se pare ”puţin bizară” asumarea funcţiei de prim-ministru şi explică faptul că, atunci când eşti prim-ministru, trebuie să îţi asumi tu deciziile, nu preşedintele de partid care te-a pus acolo, iar atunci când eşti în faţa unui partener extern, nu poţi să citeşti de pe o hârtie ce spun alţii. 

Întrebat ce părere are despre prestaţia Vioricăi Dăncilă, Dacian Cioloş a răspuns: ”Daţi-mi voie să îmi rezerv opinia, din respect pentru dânsa, aşa cum am cunoscut-o eu înainte să fie numită prim-ministru. (...) A fost membră în Comisia de agricultură a Parlamentului European şi sigur că am interferat, fiind vorba de România, am interferat de mai multe ori. Eu acolo am cunoscut-o ca o femeie decentă, la locul ei, care, cu cunoştinţele pe care le avea nefiind din domeniul agriculturii, încerca să facă ceea ce poate”.

Cioloş a mai spus că nu ştie care au fost resorturile numirii acesteia, care au fost resorturile care au determinat-o pe Dăncilă să accepte această funcţie.

”Mie, dincolo de doamna Dăncilă - după ce am trecut prin această experienţă şi această responsabilitate de prim-ministru -, mi se pare puţin bizară asumarea acestei poziţii de prim-ministru a celor trei, de la dl Grindeanu încoace. (...) Când eşti prim-ministru, tu ca prim-ministru îţi asumi nişte lucruri, nu preşedintele partidului care te-a pus acolo. (...) Tu îţi pui semnătura pe nişte documente, tu conduci un Guvern, când eşti în faţa unui partener lider dintr-o altă ţară, tu eşti cel care vorbeşti în numele ţării şi nu poţi să citeşti de pe o hârtie ce spun alţii”, a subliniat Dacian Cioloş.

Comentarii

loading...