Marcel Ciolacu, președintele PSD, 11 iunie 2021, FOTO: Facebook

Ciolacu „merge cu jalba în proțap” la Bruxelles dacă Avocatul Poporului va fi revocat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, marți seara, că dacă majoritatea parlamentară va forța schimbarea Avocatului Poporului el va vorbi cu comisarii europeni. În plus, PSD va ataca decizia la Curtea Constituțională a României.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

15.06.2021 - 22:17

Ciolacu spune, la România TV, marți seara, că majoritatea parlamentară încearcă să depăşească „de o sută de ori” PSD-ul, din momentul cel mai blamat. El spune că va vorbi cu comisarii europeni dacă se va forța schimbarea Avocatului Poporului.

„Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva vreodată. Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului - în afară de faptul că vom contesta la CCR - cum am făcut şi cu numirile de la Radio-TV - nu voi vorbi cu comisarii europeni şi nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept”, a spus Ciolacu.

Acesta a afirmat că PSD şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene şi vor fi continuate aceste demersuri.

„(Cei din coaliția majoritară - n.r.) au schimbat şi CNA-ul astăzi (marți - n.r.), În loc să se ocupe de economie, de PNRR (…), în loc să se ocupe de ceea ce i-a trimis Iohannis să facă acolo (…), ei au alte planuri”, a mai spus Ciolacu.

Raportul de activitate al Consiliului Național al Audiovizualului pe anul 2020 a fost respins, marți, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

Și rapoartele Avocatului Poporului din perioada 2018-2020 au fost respinse în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. Parlamentarii PSD și AUR au susținut că rapoartele nu se votează, ci trebuie doar prezentate.

Comentarii