10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiolacu: În România, munca e impozitată mult prea mult

Ciolacu: În România, munca e impozitată mult prea mult

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat la Parlament, despre discuţiile privind impozitarea progresivă versus cota unică, că o decizie se va lua numai după conosultarea partenerilor sociali şi a mediului de afaceri, el arătând că în România, munca e impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului, informează News.ro.

Despre afirmaţiile liderilor PNL că nu renunţă la cota unică, Ciolacu a spus că aceştia folosesc un slogan şi a menţionat că nu va fi de acord cu o mărire a TVA-ului.

“Este opinia dânsului, cum şi noi avem o opinie. Credem că România, în viitor, nu mâine, în următoarele luni.. să facem un pas către ţările dezvboltate”, a spus el, despre afirmaţia premierului că susţine în continuare cota unică.

Liderul PSD a arătat că o astfel de discuţie era necesară pentru că nu este “pentru ziua de mâine, este pentru viitor, iar 2023 înseamnă un viitor.

“Trebuie o discuţie cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri, nu este o decizie pe care o iei peste noapte”, a menţionat el.

Liderul PSD a spus că aşteaptă de la min Finanţelor aceste propuneri şi a menţionat că el a dorit să aducă în spaţiul public nişte principii.

“Eu doresc în continuare să rămânem la ideea de principii şi ce cale ne dorim pentru România, o cale dezvoltată, ca toate ţările din UE, dezvoltate şi nu numai, sau ne dorim o ţară ca afară şi sistem fiscal ca în Rusia”, a arătat șeful PSD.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă