Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ciolacu avertizează Guvernul Orban că PSD va lua măsuri pentru nerespectarea constituției

PSD e pregătit să sesizeze un conflict de neconstituționalitate înainte de a depune o eventuală moțiune de cenzură, a afirmat duminică, Ciolacu. El atrage atenția Guvernului PNL că acționează neconstituțional când anunță că își va asuma răspunderea pe proiecte de legi importante.

Share

Rl online 0 comentarii

08.12.2019 - 15:40

”Din păcate, observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acționează nedemocratic și neconstituțional atunci când anunță că își angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum Bugetul de stat, sau altele aflate deja în dezbatere parlamentară. Am înțeles că Ludovic Orban nu are niciun program de guvernare și acționează haotic și iresponsabil. Efectele le vom simți din păcate noi toți. Nu voi permite, însă, guvernului să își aroge competențe pe care nu le are și să se substituie Parlamentului. PSD va sesiza orice conflict de neconstituționalitate înainte de a depune o eventuală moțiune de cenzură!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților a transmis și un mesaj cu ocazia Zilei Constituției.

„Astăzi este Ziua Consituției. Această lege fundamentală a statului reprezintă mai mult decât o simplă și formală afirmare de principii. Respectarea Consituției asigură echilibrul democratic și garantează drepturile și libertățile cetățenilor”, a subliniat Ciolacu.

Mai mulți social-democrați, printre care foștii miniștri Liviu Pop, Florin Iordache consideră că legea bugetului de stat trebuie adoptată de Parlament, și nu prin asumarea răspunderii Guvernului. Același lucru este valabil și pentru OUG 114 și Legile Justiției, mai susțin aleșii PSD.

Citește totul despre:

Comentarii