31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăPoliticăChichirău îi transmite lui Orban să nu își facă griji pentru bugetul...

Chichirău îi transmite lui Orban să nu își facă griji pentru bugetul Iașiului, ci pentru colegi

„Domnule Orban, astăzi au trecut „mascaţii” pe la Primăria Iaşi ca să „ridice nişte documente”. Nu vă faceţi griji pentru bugetul Iaşiului, ci pentru colegii de partid. USR PLUS este cel mai mare partid din municipiul Iaşi, cel mai responsabil. Însă vrem să ştim dacă vom mai avea interlocutor la Primărie sau dacă mergem direct în anticipate. Aşa că am rugămintea să sunaţi la Primăria Iaşi şi să-i rugaţi să facă publice toate contractele din ultimii 6 ani, de când este primar Mihai Chirica. Înainte să dăm un miliard de lei (bugetul pe 2021) pe mâna cuiva, am vrea să ştim dacă acel cineva mai rămâne în libertate”, a scris Cosette Chichirău pe Facebook.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni cu privire la situaţia de la Iaşi, unde bugetul nu a fost aprobat din cauza dezacordurilor dintre liberali şi USR PLUS, că trebuie găsite soluţii, la nivel local, pentru susţinerea de comun acord de către partidele din coaliţia de guvernare a proiectelor importante pentru comunitate.

Atunci când a fost întrebat dacă ar trebui ca la nivel central să fie negociate anumite mecanisme pentru funcţionarea coaliţiei la nivel local, Orban a răspuns: „Nu ar trebui să discutăm la nivelul coaliţiei, în mod normal ar trebui ca oamenii să înţeleagă că aşa cum suntem într-o coaliţie de guvernare şi la nivel local trebuie găsite soluţii de a susţine de comun acord lucruri care sunt importante pentru comunitate”.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat, luni, 24 de percheziţii domiciliare în Iaşi şi Bucureşti, într-un caz de înşelăciune cu un teren ce aparţine Primăriei Iaşi, în care sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici. Anchetatorii au descins şi la Primăria Iaşi.

Cele mai citite

Guvernul Ciolacu sprijină agricultura cu 4 miliarde euro

Guvernul susține producția internă de carne de porc Guvernul condus de Marcel Ciolacu continuă să sprijine agricultorii români și producția locală de produse agroalimentare, alocând...
Ultima oră
Pe aceeași temă