18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăPoliticăCe a spus Klaus Iohannis la Summit-ul pentru Democrație de la Casa...

Ce a spus Klaus Iohannis la Summit-ul pentru Democrație de la Casa Albă – VIDEO

Klaus Iohannis, la Summit-ul pentru Democrație. Klaus Iohannis a susținut, joi, un discurs în cadrul Summit-ului pentru Democrație găzduit de administrația Biden la Casa Albă. Acesta a spus, printre altele că  „România este hotărâtă să prevină și să combată toate fenomenele negative care subminează încrederea democratică”. Iată cele mai importante declarații ale șefului de stat român.  

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări şi teritorii la summitul virtual dedicat democraţiei din luna decembrie organizat de Casa Albă. Printre invitaţi se numără principalii aliaţi occidentali ai Statelor Unite, dar și câteva surprize, printre care reprezentanți ai guvernului din Taiwan și Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziției din Belarus.

„Summitul pentru democraţie” reprezintă un angajament făcut de Joe Biden în campania electorală din 2020. Evenimentul are loc online, în zilele de 9 şi 10 decembrie, urmând ca o întâlnire faţă în faţă să fie organizată în 2022. 

Klaus Iohannis la Summit-ul pentru Democrație
Președintele României a dat asigurări că țara noastră va depune mereu eforturi pentru apărarea democrației

Klaus Iohannis, cele mai importante declarații la Summit-ul pentru Democrație

„Sunt onorat să particip la acest Summit dedicat Democrației. Îi mulțumesc Președintelui Biden pentru punerea la dispoziție a unei platforme atât de importante”.

„Îmbrățișăm pe deplin conceptul și scopul Summitului, întrucât este de datoria noastră să susținem valorile și principiile democratice pe care le prețuim cu toții”.

„În ceea ce privește progresul în domeniul drepturilor omului, o componentă esențială o constituie asigurarea siguranței și securității comunităților, persoanelor și instituțiilor împotriva antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”. 

Ne angajăm să dedicăm resurse și programe de pregătire, dar și să dezvoltăm cele mai bune practici în vederea investigării și urmăririi penale corespunzătoare în justiție a infracțiunilor motivate de ură”.

„Primul Plan național de acțiune al țării noastre, însoțit de o campanie națională de conștientizare, va conține o serie de măsuri privind piața muncii, educația, echilibrul dintre viața profesională și cea privată, adoptarea deciziilor și integrarea problematicii de gen”.

O altă prioritate pentru România o constituie prevenirea și combaterea traficului de ființe umane, un obiectiv care este imposibil de atins în izolare; ca atare, România se angajează să coopereze cu toți actorii interni interesați, inclusiv societatea civilă”, a spus Klaus Iohannis. 

„Implementarea măsurilor de întărire a capacității instituționale în lupta împotriva corupției este esențială pentru România, nu doar la nivel național, dar și în plan extern. Domenii strategice precum sănătatea și mediul reprezintă preocupări majore pentru generațiile viitoare”, a mai punctat președintele României. 

„A sosit momentul să ne coordonăm mai bine pentru a avea sisteme mai puternice bazate pe drepturile omului. Iar democrația oferă cel mai bun climat în acest scop”.

Ce tări au fost invitate la Summit-ul pentru Democrație

Principalii rivali ai Washingtonului, China şi Rusia, nu figurează printre invitaţi. Nici Turcia, aliată a Washingtonului în cadrul NATO dar al cărei preşedintele Recep Tayyip Erdogan a fost calificat drept „autocrat” de către Joe Biden, nu figurează printre ţările participante. De asemenea, nici Ungaria condusă de premierul Viktor Orban nu a fost invitată, transmite Agerpres. 

Din regiunea Orientului Mijlociu, Israelul şi Irakul sunt singurele ţări invitate la această întâlnire. Aliaţii tradiţionali arabi, Egipt, Arabia Saudită, Iordania, Qatar şi Emiratele Arabe Unite vor fi absente.

Din Asia, vor participa aliații tradiționali ai SUA, precum Japonia sau Coreea de Sud, considerate democrații consolidate. Țări precum Thailanda sau Vietnam nu au fost invitate. 

Citiți România Liberă și pe GOOGLE NEWS

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă