14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăCancelarul Germaniei se întâlnește la București cu președinții României și Republicii Moldova....

Cancelarul Germaniei se întâlnește la București cu președinții României și Republicii Moldova. Este un semnal al unității Europei

Vizita în România a cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, care urmează să aibă o întâlnire cu președinții României și Republicii Moldova, Klaus Iohannis și Maia Sandu, reprezintă un semnal al unităţii Europei, a declarat ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer.

“Vizita cancelarului federal Olaf Scholz subliniază importanţa semnificativă a relaţiilor noastre bilaterale cu România, care sunt mai apropiate şi mai de încredere ca niciodată. Prin această vizită, transmitem împreună cu partenerii noştri români un semnal important al unităţii Europei, mai ales în aceste vremuri dificile ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Pe lângă o serie de teme bilaterale, discuţiile se vor axa pe sprijinul şi solidaritatea cu Ucraina şi cu Republica Moldova. Aş dori să mulţumesc României, partenerul şi prietenul nostru apropiat, pentru sprijinul şi disponibilitatea de a ajuta Ucraina şi Republica Moldova”, a declarat ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer.

Reuniunea trilaterală România – Germania – Republica Moldova se desfășoară la Palatul Cotroceni în ziua de 3 aprilie 2023.

La ora 12,30, cancelarul Scholz va fi primit de președintele Iohannis la Palatul Cotroceni. La ora 14,30, șeful guvernului de la Berlin se va întâlni, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă. Apoi, la ora 16, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va ajunge și ea la Palatul Cotroceni, unde va participa la întâlnirea comună cu președintele României și cancelarul Germaniei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă