Călin Popescu Tăriceanu vrea alegeri locale peste câteva luni

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, este de părere că organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie este o greșeală majoră pe care o poate face actualul Guvern.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2020 - 09:12

Călin Popescu Tăriceanu nu vrea alegeri locale la sfârșitul lunii septembrie, așa cum a stabilit Parlamentul. În opinia liderului ALDE, partid aflat în acest moment spre coada clasamentului încrederii electorale a românilor, manipularea ștampilei de vot prin trecerea acesteia de la un alegător la altul va duce la creșterea numărului de noi îmbolnăviri.

„Organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greșeală majoră. Deja am primit informaţii că unii din reprezentanţii partidelor din secţiile de votare nu vor să mai meargă de teama zilei votului. E o problemă serioasă în ziua votului. Oamenii care se duc în secţia de votare şi trebuie să manipuleze ştampila care se plimbă la sute de oameni şi pe care nu pot să o dezinfecteze, pixul cu care semnezi, actul de identitate şi aşa mai departe.”, a spus Tăriceanu duminică seara la Antena 3, citat de News.ro.

Liderul ALDE este de părere că nu poate avea loc o campanie electorală normală în condiții de pandemie și, în aceste condiții, alegătorii nu vor putea să aleagă în cunoștință de cauză candidații preferați pentru a fi votați. Tăriceanu consideră potrivită organizarea alegerilor locale peste câteva luni, în speranța că pandemia de coronavirus își va reduce din intensitate.

Comentarii