14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăCa și România, și Austria a intrat în Schengen în etape, subliniază...

Ca și România, și Austria a intrat în Schengen în etape, subliniază europarlamentarul Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, consideră că România va intra în Schengen în mai multe etape, așa cum s-a întâmplat cu alte țări, inclusiv cu Austria.

“Este oficial: România în Schengen din martie 2024. Să nu uităm că și alte state (Italia, Austria, Grecia etc) au intrat în etape”, subliniază Rareș Bogdan într-o postare pe facebook.

Rareș Bogdan face referire la decizia adoptată de Consiliul UE, sub conducerea Spaniei, la data de 30 decembrie 2023.

“După 5 luni de negocieri crâncene, în care în ultimele 3 zile s-a trecut de la agonie la extaz, iar la agonie, și din nou la negocieri, negocieri si din nou negocieri, Consiliul UE a votat deschiderea Schengen pentru România și Bulgaria. România va putea emite vize Schengen începând din martie, iar negocierile continuă până la integrarea deplină, nu doar aerian și maritim. Important este că vom fi în interior și putem negocia mai ușor. Mult mai ușor!”, consideră europarlamentarul liberal.

Spre deosebire de președintele PNL, Nicolae Ciucă, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, recunoaște și meritele liderului PSD, premierul Ciolacu, pentru această admitere, chiar parțială, a României în Schengen. Rareș Bogdan consemnează “conlucrarea perfecta pe acest Proiect între președinții celor doua partide de guvernământ care formează actuala Coaliție de Guvernare”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă