17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăPoliticăBreaking news! Continuă decapitările în USR. O nouă excludere și trei suspendări

Breaking news! Continuă decapitările în USR. O nouă excludere și trei suspendări

Biroul Naţional al USR, întrunit miercuri seara, într-o şedinţă care a durat mai multe ore, a avut pe ordinea de zi “şi analiza sesizărilor rămase restante de la şedinţa de săptămâna trecută a Biroului Naţional”, informează Agerpres.

În privinţa sesizărilor, membrii BN au decis suspendarea pentru trei luni a lui Ciprian Lupaş, “pentru că a distribuit informaţii false, calomniatoare, preluate ulterior de presă”, şi suspendarea pentru un an a lui Vişinel Bălan, “pentru că a făcut acuzaţii de fraudă la votul electronic pentru alegerea preşedintelui USR, acuzaţii care nu au fost niciodată probate”.

“De asemenea, Vişinel Bălan a făcut acuzaţii de grup infracţional în jurul preşedintelui USR, acuzaţii neprobate. Toate aceste acuzaţii au fost preluate ulterior de site-uri de presă sau pagini de Facebook. De asemenea, din poziţia de membru BJ Giurgiu a jignit în mod repetat colegii”, a motivat USR.

Conducerea USR a mai decis suspendarea pentru şase luni a lui Daniel Giurcă, iar Cosmin Stoienoiu a fost suspendat un an, acuzaţi că “au şters fişiere cu informaţii confidenţiale din baza de date a partidului”, fiind vorba de minutele şedinţelor Biroului Naţional în care erau consemnate toate deciziile.

Sancţiunile au fost aplicate în baza articolului 13 din statutul USR care prevede obligaţiile membrilor, a menţionat USR.

“Da. Prostie fudulă, aroganţă. Îi excludem şi sancţionăm pe cei care ne arată mediocritatea şi prostia şi clamăm interesul partidului când de facto prostia e individuală, pe persoană fizică”, a reacţionat pe Facebook Claudia Postelnicescu.

În postarea anterioară, pentru care primit sancţiunea, Claudia Postelnicescu arăta că iubeşte USR şi valorile care l-au fondat, dar lupta sa este “cu impostorii care l-au confiscat pe grup organizat şi doar în scopul propăşirii personale. Nu sunt singura în această luptă. Ea se duce de peste un an în multe filiale şi e crâncenă. Oamenii noi s-au dovedit a fi fără însuşiri şi atunci îi vânează pe cei care le au din plin. Barna nu este decât un pion pe tabla de şah a altcuiva. Din acest motiv trebuie să plece”, a susţinut aceasta.

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...
Ultima oră
Pe aceeași temă