0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomePoliticăBăsescu: Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie "totul...

Băsescu: Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie “totul este de vânzare”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris vineri pe pagina sa de Facebook că Ordonanţa nr. 9/2018 care stabilea ca la clasele primare cu predare în limbile minorităţilor orele de Limba Română să fie predate de profesori români a fost o măsură corectă, în condiţiile în care mulţi învătăţori etnici maghiari au fost pregăţi în şcoli de limbă maghiară şi nu stăpânesc atât de bine Limba Română.

„Totul de vânzare! În luna august 2018, prin Ordonanţa nr. 9, se stabilea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limba Română să fie predate de profesori  absolvenţi ai facultăţii de Limbă şi literatură Română. A fost o măsură corectă, având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari,cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limbă maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii Române”, a scris Traian Băsescu.

El acuză conducerea UDMR că desfăşoară, în complicitate cu PSD, o „politică agresivă de deromânizare şi de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari”.

„A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018. Textul care susţinea învăţarea Limbii Române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă. Oare unde au fost patrioţii de la ALDE?”, mai spune Băsescu.

Liderul PMP atrage atenţia că e o „ticăloşie” vânzarea Limbii Române, „cel mai puternic liant al acestei naţiuni”, în anul centenar, adăugând că pentru Liviu Dragnea, ţara noastră a ajuns o tarabă unde totul este de vânzare, inclusiv Limba Română.

„Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie <<totul este de vânzare>>, de la gaze naturale, înzestrarea armatei şi funcţii de ministru până la Limba Română”, a conchis Traian Băsescu.

Reacţia sa vine după ce joi, Valentin Popa şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Educaţiei. El a susţinut că motivele demisiei sale sunt legate exclusiv de OUG privind predarea limbii române în învăţământul primar la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale.

Valentin Popa a afirmat că solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev şi că toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a solicitat vineri coaliţiei de guvernare demiterea ministrul Educaţiei, ca urmare a deciziilor adoptate în cazul UMF Târgu Mureş şi a sistemului de predare a limbii române, prevăzut de Ordonanţa adoptată de Guvern în luna august.

După demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, UDMR a transmis că acesta trebuie să îşi asume consecinţele măsurilor sale nechibzuite şi total  neadecvate din punct de vedere profesional.

Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă