Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Băsescu este reclamat că ar fi anti-maghiar

Fostul președinte Traian Băsescu a fost reclamat la CNCD pentru declarațiile sale critice la adresa comunităţii maghiare din România.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

18.02.2020 - 12:35

Organizația de tineret a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) l-a reclamat pe europarlamentarul Traian Băsescu la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Reclamația a fost anunțată, ieri, de șeful PPMT Târgu Mureş, Brassai Hunor, care este și liderul organizației de tineret a PPMT.

Potrivit acestuia, Băsescu este reclamat pe motiv că ar fi spus că românii care locuiesc în judeţele Harghita şi Covasna au fost expuşi în mod constant la acte de xenofobie şi ar fi susținut că maghiarii şi secuii din Transilvania nu pot convieţui cu alte comunităţi etnice.

Brassai Hunor a avertizat că etnicii maghiari din România trebuie, “prin toate mijloacele”, să împiedice politicienii români “să creeze tensiuni între majoritate şi minoritate, stigmatizând comunitatea noastră".

"Politicienii români şi o serie de personalităţi publice practică un adevărat sport în a se exprima într-un mod scandalos cu privire la comunitatea maghiară din Transilvania”, susține șeful PPMT Târgu Mureş.

PPMT este o formațiune politică de dreapta, condusă de István Csomortányi. De precizat este faptul că, în decembrie 2019, chiar președintele PPMT a fost amendat de CNCD cu 5000 de lei, ca urmare a faptului că a apărut într-o fotografie schițând salutul nazist.

La alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din anul 2019, PPMT a încercat, fără succes, o alianță cu UDMR.

Comentarii

loading...