18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăPoliticăAvalanșă de caricaturi despre scandalul lui Virgil Popescu cu George Simion

Avalanșă de caricaturi despre scandalul lui Virgil Popescu cu George Simion

Pe internet apare o avalanșă de caricaturi despre scandalul lui Virgil Popescu cu George Simion. Imaginile parodiază incidentul consemnat în Parlamentul României în ziua de luni, 7 februarie 2022.

Chiar George Simion încurajează difuzarea de asemenea imagini trucate. Pe facebook, Simion a postat, marți seară, o poză însoțită de o explicație foto ironică. Așa – zisa explicație foto este următoarea: “Când te pune tacto să sufli să vadă dacă ai fumat”. Despre respectiva poza, George Simion precizează: “Cel mai mult mi-a plăcut asta”.

După cum era de așteptat, adepții AUR îl laudă pe Simion pentru scandalul din Parlament. Comentariile primite de deputatul AUR sunt “Respect”, “George ești nr 1”, “a puso ministrul!” și altele similare. Una dintre persoanele de pe internet îl întreabă pe deputatul AUR dacă nu-i venea să-l scuipe pe ministru.

Foto Facebook

George Simion a declarat, miercuri dimineață, că ar fi de acord să fie sancționat cu diminuarea indemnizației de parlamentar. Parlamentarii analizează acum, posibilitatea de modificare a regulamentului de funcționare al ambelor Camere.

Copreședintele AUR a specificat însă că nu vrea să fie oprit să transmită în direct pe internet discuțiile din Parlament. În plus, Simion s-a declarat nemulțumit de faptul că alți parlamentari i-ar fi insultat pe cei de la AUR. Cuvintele ofensatoare au fost “maimuțe” și “naziști”, a declarat Simion. Copreședintele AUR susține că unul dintre aceste cuvinte a fost adresat, către AUR, de un politician PSD.

Scandalul lui Virgil Popescu cu George Simion este anchetat de Parchetul General

În plus față de sancțiunea din partea Parlamentului, Simion este acum vizat și de o anchetă derulată de Parchetul General. Procurorii au deschis un dosar penal. Acuzația din dosar este aceea de ultraj, victima fiind ministrul Virgil Popescu. Parchetul General a anunțat că s-a autosesizat în acest caz.

Separat, ministrul Energiei anunța, luni seară, că va depune plângere penală împotriva copreședintelui AUR. Încă nu se știe dacă această plângere penală a fost sau nu depusă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă