Augustin Zegrean contrazice decizia CCR

Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 30.05.2018 - 20:46

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, critică în termeni duri decizia foștilor săi colegi. El spune că CCR nu îi poate da ordine președintelui.

”M-a surprins decizia CCR. Decizia aceasta nu face decât să ducă timpul înapoi. Și așa, echilibrul în justiție era fragil. De azi înainte, ne putem aștepta ca orice ministru care vine să schimbe procurorii șefi. Nimic nu îl mai oprește. Dacă schimbă procurorii șefi, de ce să nu poată schimba orice procuror? De fiecare dată CCR constata conflictul, nu Curtea spune cum se rezolvă conflictul, nu ea trebuie să găsească soluții. E o practică nouă. Nu poți să îi dai dispoziții președintelui, el are o fișă a postului în Constituție. Nu se poate merge atât de departe, toate au o limită.”, a precizat Zegrean la Digi 24.

În plus, el a anunțat că preșeintele poate să riște să nu respecte decizia CCR.

”Președintele poate să respecte sau să nu respecte decizia. Și-o asumă. Opțiunea este una singură, constituțională, celaltă e pe riscul lui. Dacă suntem stat de drept, președintele respectă decizia CCR. Singurul stat în care deciziile CC nu sunt respectate e Rusia.”, a spus Augustin Zegrean.

Comentarii