16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăAna Birchall, luată la bani mărunți de cei din PSD și nu...

Ana Birchall, luată la bani mărunți de cei din PSD și nu numai. Se cere excluderea din partid

Deputatul PSD, Adrian Rădulescu, a explicat că mai mulți lideri PSD sunt foarte supărați pe ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall și vor cere în cadrul Comitetului Executiv demiterea din funcția de minstru sau excluderea din PSD.

”Declarațiile doamnei Birchall nu sunt legitimate de către partid. Ea stă acolo puțin forțat, pentru că a fost demisă de premier.

Mai mulți colegi de-ai mei și Lia Olguța Vasilescu, și domnul Florin Iordache, dar și alți colegi din teritoriu s-au arătat extrem de nemulțumiți de ceea ce a zis doamna Birchall. Cel mai probabil, în CEX vor cere fie demiterea din funcția de ministru sau chiar excluderea ei din PSD.”, a spus Rădulescu.

Chestorul Camerei Deputaților, Cătălin Rădulescu (PSD), a transmis marți că prin încercarea de a bloca numirea Adinei Florea la SIIJ și de a desființa SIIJ, ministrul PSD al Justiției, Ana Birchall, legitimează „acțiunile mafiote și criminale” ale unor procurori. Rădulescu spune că în ședința CEX din această seară Birchall trebuie fie schimbată din funcție, fie exclusă din partid:

„As vrea sa spun de la început , ca declarațiile “ încă colegei” Birchall , nu reprezintă nici poziția politica a partidului nostru și nici poziția asociațiilor magistraților și procurorilor din România , ci a unei persoane demisa din funcția de ministru al justiției de către Premierul Viorica Dancila și ținuta forțat in aceasta funcție de către prietenul acestei “ colege “ Klaus Iohanis , prieten căruia Birchall i-a și mulțumit anterior refuzului numirii Danei Gârbovan , in declaratia de presa din Camera Deputaților , anticipând menținerea ei in funcția de ministru al justiției in dauna Danei Gârbovan , un judecator și un profesionist desăvârșit .
Aceasta “ colega “ își bate joc de voturile date psd-ului de milioane de milioane de romani și de lupta din ultimii ani a asociațiilor magistraților și procurorilor din România in stoparea abuzurilor procurorilor Dna , din ultimii 8 ani . Prin încercarea repetata și continua a acesteia de a bloca pe de-o parte numirea in funcția de sef al Siij a Adinei Florea și pe de alta parte de a desființa secția de investigare a infracțiunilor din justiție , “ colega “ Bichall vrea sa legitimeze toate acțiunile abuzive , represive , mafiote și criminale ale procurorilor Dna, acuzați și dovediți atât de forurile Csm și ale Inspectiei judiciare , cât și de instanțele judecătorești , procurori ca : Onea, Portocala , Kovesi , Vartic, Man , procuroarea care trăgea pe jos o fetița , procurorii de la Caracal sau procurori Dna hastagisti din : Timiș , Iași , Brașov , Prahova, Caras, Bihor, Cluj, Dolj , Arges, Vâlcea etc, care au făcut dosare la comanda pe tinte , au anchetat , instrumentat și împreuna cu oameni din Sri conduși de Maior și Coldea , au hotărât împreuna cu judecători afiliați statului mafiot paralel , condamnarea oamenilor nevinovați sau au acoperit rețele de crima organizata , proxeneți și clanuri mafiote .
Acest lucru nu poate fi permis . CEx-ul de astăzi va trebui sa hotărască între demiterea din funcția de ministru sau excluderea din partid a acestei “ colege “ care in primul rând stirbeste autoritatea președintelui Psd Viorica Dancila , prin declarațiile sale, nevalidate politic de partidul nostru și pe de alta parte afectează parcursul mobilizator al membrilor psd ( și nu numai ) in viitoarea campanie prezidențială care sta sa inceapa !”, a scris pe Facebook chestorul Camerei Deputaților.

Deputatul PSD Andreea Cosma ia atitudine faţă de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall (PSD), în ceea ce priveşte Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Ana Birchall a anunțat, marți, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, precizând că ”sunt două concluzii și niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții”. Ulterior, în plenul CSM, Ana Birchall a votat, alături de procurori, pentru amânarea numirii conducerii SIIJ.

În replică, Andreea Cosma afirmă că transmite mesajul cetăţenilor din Prahova, în majoritatea lor alegători ai partidului de guvernământ, apreciind că prin aceste acţiuni Ana Birchall urmăreşte să aşeze într-o lumină total nefavorabilă PSD şi Guvernul condus de Viorica Dăncilă, în preajma alegerilor prezidenţiale şi să promoveze făţis ideile opoziţiei.

 “Poziţia Anei Birchall arată modul total pătimaş şi de neînţeles în care acţionează. După ce colegii din PSD din toată ţara au participat la un mega-miting împotriva abuzurilor din justiţie, Ana Birchall susţine aceste abuzuri prin acţiunile ei de sabotare a SIIJ, singura structură de parchet care a încercat să afle adevărul şi şi-a făcut datoria. Intenţionez, în numele tuturor românilor şi în numele unei justiţii independente, să-i adresez următoarele întrebări:

– Dacă a fost aleasă pe listele Partidului Social Democrat;

– Dacă înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a fost proiectul iniţiat de Partidul Social Democrat;

– Dacă este de acord cu ceea ce o întreaga ţara cunoaşte, şi anume acţiunile fostului procuror “Portocală”;

– Dacă politica actuală pe care o promovează se identifică cu politica partidului din care face parte”, a declarat Andreea Cosma, pentru Stiripesurse.ro

Deputatul PSD de Prahova mai afirmă că, dacă Ana Birchall îşi va menţine declaraţiile şi acţiunile împotriva SIIJ, ia în calcul, alături de conducerea organizaţiei PSD Prahova, să solicite excluderea actulului ministru al Justiţiei din PSD.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu o critică în termeni duri pe Viorica Dăncilă, pentru desemnarea Anei Birchall în funcţia de ministru al Justiţiei, imediat după europarlamentare. Criticile lui Pleşoianu vin în contextul în care Ana Birchall a anunțat, marți, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, precizând că ”sunt două concluzii și niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții”.

 “Toți cei care o țineți în brațe pe Dăncilă sunteți părtași! Cine a propus-o pe Birchall la Justiție la doar două zile după europarlamentare? Sublima DĂNCILĂ! Iar fonfleul de imagine cu remanierea nu a ținut decât la naivi. Orice om zdravăn la cap și cu neuroni funcționali înțelege imediat că era CLARĂ acceptarea nedistinsei Birchall la Justiție și la fel de CLARĂ neacceptarea doamnei Gârbovan la aceeași Justiție. Așa că să se abțină de la plânsete care dau bine la TV și doamna Dăncilă, și cei care o țin în brațe. Faptul că Birchall e ministru la Justiție e doar din vina VOASTRĂ! Asumați-vă!

Ce credeați că o să facă Birchall după ce o propune Dăncilă și o numește Iohannis la Justiție? Era absolut evident că primul lucru va fi încercarea de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție! Azi, tocmai a recunoscut asta și a solicitat, imperativ, închiderea Secției!

Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, reacţionează la afirmaţiile făcute de ministrul Justiţiei, Ana Birchall, cu privire la funcţionarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Ştefănescu susţine că Birchall are o agendă paralelă de cea a PSD.

“Sâ stiti ca doamna Birchall de la justitie nu vorbeste in numele PSD! Agenda ei de lucru nu are nicio legāturā cu cea a partidului. Si nici cu voturile a milioane de români care incā mai sperā ca PSD sā facā dreptate! Si sper ca toatā lumea sā inteleagā asta!”, scrie Codrin Ştefănescu pe Facebook.

 Ana Birchall a anunțat, marți, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, precizând că ”sunt două concluzii și niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții”.

Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă