Alegerile locale se amână. Primarilor în funcție li se prelungesc mandatele

Mandatele în curs ale autorităţilor administraţiei publice locale sunt prelungite până, cel târziu, la data de 31 decembrie 2020, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Orban, după ultima ședință de Guvern.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2020 - 10:32

"Guvernul a luat decizia de a prelungi mandatele în curs ale autorităţilor administraţiei publice locale până, cel târziu, la data de 31 decembrie 2020", a precizat Ionel Dancă într-o declaraţie de presă susținută, luni seară, după ședința de Guvern.

Decizia de prelungire a mandatelor primarilor și consilierilor locali și generali (din cadrul Primăriei Generale a Capitalei) a fost luată în contextul epidemiei de coronavirus și al stării de urgență, care vor împiedica desfășurarea alegerilor locale la momentul planificat inițial, cel de 28 iunie 2020.

"A fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă privind prelungirea mandatelor pentru autorităţile locale, luând în considerare situaţia extraordinară actuală, impusă de starea de urgenţă, ca urmare a epidemiei cu coronavirus", a explicat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului Orban.

Comentarii