24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăPoliticăAdrian Severin, fost ministru de Externe, a participat la conferința privind securitatea...

Adrian Severin, fost ministru de Externe, a participat la conferința privind securitatea internațională organizată de Rusia

Adrian Severin, fost ministru de Externe al României, anunță că a participat la o conferință privind securitatea internațională al cărei principal organizator a fost Ministerul rus al Apărării.

Evenimentul s-a intitulat „A X-a CONFERINȚĂ DE LA MOSCOVA PRIVIND SECURITATEA INTERNAȚIONALĂ”, precizează Adrian Severin.

„În ziua de 16 august 2022, a avut loc a X-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională. Principalul organizator a fost Ministerul Apărării Federației Ruse. Evenimentul, la care am fost invitat să particip, s-a desfășurat într-o formulă mixtă – cu prezență fizică și online. Am răspuns invitației cu convingerea că numai ascultând poți înțelege și numai vorbind te poți face înțeles; înțelegerea iar nu cearta și acuzațiile reciproce fiind ceea ce ne trebuie tuturor, căci numai astfel pacea poate lua locul războiului. Din rațiuni personale, inclusiv ținând de dificultățile deplasării pe timp de război, nu am putut fi prezent decât apelând la mijloacele de comunicare virtuală”, a anunțat fostul ministru de Externe al României într-o postare pe internet.

Adrian Severin precizează că participase și la conferința precedentă, în iunie 2021. La acel moment, din iunie 2021, Adrian Severin menționează că și-a notat următoarele:

„Singura regiune a lumii în care perspectivele păcii au fost descrise ca problematice a fost Europa; atât UE, cât și vecinătatea sa estică (cu precădere cea ucraineană). Din nefericire aceasta este regiunea în care se află România; și nu oricum, ci ca țară de primă linie, campion al războiului retoric cu Rusia”.

În opinia Rusiei, zona cea mai sensibilă pentru securitatea internațională este estul Europei

Adrian Severin nu amintește că, încă din anul 2014, Rusia ocupase ilegal peninsula Crimeea. Cu privire la conferința din august 2022, la care a participat, Adrian Severin precizează următoarele:

„La Conferința de la Moscova, Președintele Putin a fost specific în a spune că ținta tactică urmărită este „eliberarea completă a Donbasului” (despre schimbarea statutului Crimeii, se subînțelege, neputând fi vorba)”.

Adrian Severin și-a însoțit mesajul cu peste 20 de fotografii de la conferință. Severin nu apare în niciuna dintre ele – probabil din cauză că a participat doar online. Fizic, la conferință, cel mai important participant a fost ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Adrian Severin a fost vicepremier și ministru de Externe al României în timpul guvernului Roman. În prezent, Severin nu mai deține funcții în statul român.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Oana Zăvoranu are probleme. Bruneta a fost executată silit din cauza unor datorii

Momente grele pentru Oana Zăvoranu. Bruneta a fost executată silit din cauza unor mari datorii, iar clinica sa de înfrumusețare pe care o deține,...

Ciolacu, mesaj de Ziua internațională a persoanelor vârstnice

Prezenţa PSD la guvernare reprezintă o garanţie că seniorii României nu vor fi uitaţi şi că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare,...

Peste 450.000 de permise de conducere vor expira în numai câteva luni – Ce trebuie să faci pentru a evita cozile

Ministerul Afacerilor Interne a transmis un mesaj pe pagina de Facebook prin care informează că, în perioada decembrie 2022 - februarie 2023, vor expira...
Ultima oră
Pe aceeași temă