19.2 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023
AcasăPoliticăA scăzut numărul votanților în România, anunță AEP

A scăzut numărul votanților în România, anunță AEP

A scăzut numărul votanților în România, anunță un comunicat transmis de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Numărul de alegători este un indicator care apare în Registrul electoral, întocmit de AEP.

Cea mai recentă variantă a Registrului elaborat arată că România are aproape 19 milioane de alegători. Numărul exact indicat în Registrul Electoral este de 18907772 de alegători. Acest număr este valabil la data de 31 octombrie 2021.

A scăzut numărul votanților în România cu aproape 2000 de oameni

Numărul de alegători la data de 31 octombrie este cu 1772 mai mic decât la ultima informare publică transmisă de AEP. Potrivit AEP, la data de 30 septembrie 2021, România a avut 18909544 de alegători.

„Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia, a importurilor de date de la Direcția Generală de Pașapoarte (DGP) și Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date”, explică AEP.

De exemplu, 43116 cetățeni români au fost radiați din Registrul electoral ca urmare a decesului. Această radiere s-a realizat la solicitarea Primăriilor.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în perioada 01.10.2021 – 31.10.2021 este de 18717. Aceștia au fost înscriși în Registrul electoral, din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Investigație The Telegraph Marea Britanie: În timpul crizei Covid a existat o unitate guvernamentală secretă de combatere a reacțiilor negative la politicile de izolare

În timpul crizei Covid, o unitate guvernamentală secretă a lucrat cu companii de social media în încercarea de a reduce discuțiile despre politicile controversate...

Rusaliile. Superstiții, tradiții și obiceiuri

Luni, 5 iunie, creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc Rusaliile sau Cincizecimea sau Pogorârea Sfântului Duh, așa cum mai este denumită. Această srăbotare este una dintre...

Cutremur în România! Seismul a avut loc la o adâncime de 15 kilometri

Astăzi, 3 iunie 2023, la ora 13:15, România s-a cutremurat! Potrivit INFP, seismul a avut loc la o adâncime de 15 km și s-a produs...
Ultima oră
Pe aceeași temă