20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăA eșuat propaganda Securității. PSD a dat o lovitură de proporții Procuraturii

A eșuat propaganda Securității. PSD a dat o lovitură de proporții Procuraturii

Protestul PSD împotriva  Statului Paralel a strâns în Piața Victoriei din Capitală aproape jumătate de milion de protestatari care au defilat cu steaguri naționale și pancarte. Oamenii nu s-au sfiit să transmită mesaje ferme împotriva abuzurilor din justiție și servicii.

Huiduielile protestatarilor au fost la unison și au ajuns la apogeu când imagini cu președintele României, Klaus Iohannis, și șefa DNA, Laura Codruța Kövesi, protectorul “statului mafiot”, au fost proiectate în Piața Victoriei.

Este o reușită politică a coaliției majoritare PSD-ALDE și este de remarcat faptul că aceștia au ales să se înveșmânteze în spiritul păcii. Toți protestatarii au purtat tricouri albe, încheind cu imnul național și cu lanternele aprinse, în semn că veghem asupra voastră.

Un semnal de alarmă

Participarea numeroasă a oamenilor este remarcabilă și din faptul că nu a fost un protest împotriva politicului, ci un miting de apărare al românilor împotriva abuzurilor comise de instituțiile de forță, a încălcării drepturilor și libertăților lor. Un semnal de alarmă că oricine poate fi în acea situație.

Site-urile și agențiile de presă au fost împânzite de declarațiile liderilor de marcă ai coaliției de guvernare. Acestora li s-a alăturat cu timiditate principalul exponent al Convenției Democrate Române – PNȚCD, partidul care l-a susținut pe Ion Rațiu la prezidențialele de după căderea lui Ceaușescu.

Printre vorbitorii de la uriașa scenă amplasată în fața Palatului Victoria s-au aflat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, premierul Viorica Dancilă, deputatul PSD Liviu Pleșoianu, Mariana Rarinca (victimă a abuzurilor DNA și a fostei șefe a ICCJ Livia Stanciu, actual judecător CCR) și președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Toți au condamnat abuzurile instituțiilor de forță și al președintelui Klaus Iohannis, “protectorul Statului Paralel”.

Discursul Marianei Rarinca

Poate cel mai impresionant discurs a fost cel al Marianei Rarinca (caz celebru în justiția română), care a fost ținută nevinovată 6 luni în arest și apoi condamnată la închisoare cu suspendare pentru un “șantaj” inventat, pe baza unui dosar fabricat de DNA, la plângerea șefei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

Liviu Pleșoianu, deputat PSD, s-a adresat inclusiv în limba engleză pentru a transmite astfel un mesaj pe înțelesul oficialităților străine care de curând au dat dovadă de mai multă responsabilitate față de români, alegând astfel să nu se implice în problemele interne ale țării. 

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă