9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăPoliticăCriza politică300 de persoane manifestă în fața Ambasadei Federației Ruse la București contra...

300 de persoane manifestă în fața Ambasadei Federației Ruse la București contra agresiunii din Ucraina

Peste 300 de persoane, în mare parte femei, dar şi copii, protestează sâmbătă, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la București, împotriva războiului din Ucraina.

Participanţii au steaguri ucrainene şi poartă pancarte cu mesajele: „Putin=Război”, „Stop agresiunii”, „Putin, jos mâinile de pe Ucraina!”, „Ruşilor, plecaţi acasă!”, „Încetaţi finanţarea războiului!”, „Ucrainenii mor pentru valori europene”. Multe dintre acestea sunt scrise în limba engleză.

Se scandează lozinci pro-Ucraina, împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi a războiului, invocându-se numele oraşelor atacate de forţele ruse.

Evenimentul este organizat de Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi Fundaţia Ioan Bărbuş, acesta fiind cele de-al şaselea protest în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

300 de persoane denunță în fața Ambasadei Federației Ruse de la București genocidul împotriva poporului ucrainean organizat de „ armata roșie”

„Genocidul dezlănţuit împotriva poporului ucrainean de către armata roşie, împreună cu complicii lor ceceni şi belaruşi, trebuie oprit. Am fost şi rămânem solidari cu poporul ucrainean în lupta sa pentru libertate şi suveranitate. Ucraina va învinge”, a fost mesajul organizatorilor, publicat pe pagina de Facebook.

Evenimentul este susţinut de asemenea de Asociaţia Forumul Civic Românesc, Federaţia Iniţiativa Timişoara, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România şi RePatriot.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Schimbări pentru modelele iPhone 15! Ce se elimină de la noul model

Modelele iPhone 15 și iPhone 15 Pro ar putea fi lansate în acest an în Franța, dar și în anumite țări, doar cu eSIM,...
00:01:08

VIDEO: Muzeul Luvru, blocat de protestatari

Protestatarii sindicaliști furioși din cauza deciziei președintelui Emmanuel Macron de a crește vârsta de pensionare în Franța fără un vot final în parlament au...

Piața energiei electrice se va schimba în 2023, analiză eToro

Piața energiei electrice din UE se va schimba în 2023. Un proiect al Comisiei Europene, aflat în dezbatere în acest moment, vizează schimbarea modului...
Ultima oră
Pe aceeași temă