18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiMinisterul răspunde cu mai multe semne de întrebare

Ministerul răspunde cu mai multe semne de întrebare

Într-o perioadă complicată, în care elevii şi profesorii s-au văzut depărtaţi de şcoală şi nevoiţi să se adapteze pe parcurs, într-un interval de timp extrem de redus, din partea conducerii Ministerului Educaţiei întârzie în continuare să apară ceea ce aşteaptă întreaga comunitate: certitudinea.
Elevii, părinţii şi profesorii au nevoie de răspunsuri clare şi să poată vedea o direcţie bine stabilită, dar de la ministerul de resort, de la Palatul Victoria sau de la Cotroceni vine fix contrariul.
Am avut ocazia să urmărim o aparent interminabilă serie de aserțiuni ale ministrului Monica Anisie pe la posturile de televiziune preferate de actuala putere, despre ce se va întâmpla la examenul naţional de Bacalaureat.
În schimb, concret, am avut parte de cea mai întârziată publicare a calendarului Bacalaureatului, din istoria şcolii româneşti.
Ca bomboana de pe colivă, avem un ordin care aduce mai multă nelinişte în comunitatea şcolară, deoarece lipseşte chiar metodologia esenţială în această perioadă specială: ministrul Educaţiei nu ne spune ce se va întâmpla cu candidaţii confirmaţi cu noul coronavirus, care au alte probleme de sănătate sau care vor fi trimişi acasă de la probele scrise, după ce se va considera că temperatura lor corporală este prea mare.
“Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății”, precizează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Este tot ceea ce ni se spune.
Metodologia nu există în acest moment.
În concluzie, li se mai serveşte o doză de emoţie absolvenţilor de clasa a XII-a, oricum măcinaţi de suficiente îngrijorări anul acesta.
Aşteptăm un nou îndemn “staţi liniştiţi!” din partea ministrului Educaţiei pentru toţi candidaţii de la Bacalaureat, părinţii acestora şi profesori.
Poate un alt mesaj ar fi mai adecvat din partea şefilor Învăţământului, ca de exemplu: linişte totală!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...
Ultima oră
Pe aceeași temă