13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPatagonia Mea

Patagonia Mea

Patagonia. Foarte mare si indepartata “tara”, dar stearpa. La extremitatea Americii Meridionale.
Patagonia Mea. Se afla in Arhipelagul Tainelor. Eterna si Fascinanta tara! Pitoreasca tara! Inca putin si ajungea si ea stearpa.
In decembrie 1989, Patagonia Mea se afla pe buzele omenirii, devenise campioana a libertatii, in delir. In numai sase luni a devenit o tara “ciudata”, cu garzi pretoriene.
Patagonia Mea are de toate: consilii, comitete, partide, camere legislative, clanuri, emanati, senatori, deputati, asistenti de senatori si deputati, conducatori providentiali, ministere, sefi si sefuleti, presedinti, ministri, directori, baroni, ambasadori, generali. S-au numit unii pe altii. Si mai are ceva Patagonia Mea: privilegii, pensii cu har, de parlamentari, piscina si centru de relaxare la Parlament, imunitate parlamentara, canapele de senatori din piele de Cordoba, nepoate ale alesilor care voteaza in locul acestora in Senat, solidaritate de casta. Cei fara fapte pretind rasplata.
Patagonia Mea are de toate: trufie, minciuna, ura, bani murdari, parazitism, inclinatie spre bascalie, dezordine mintala, invidie, prejudecati, capitalism parazitar, privatiuni, hotie, ciocoism, indiferenta, mitocanie, demagogie, comploturi, artag, crima organizata, rautate, girofaruri, lene, santaj, munca la negru, ipocrizie, politica duplicitara, manipulare, dezastre financiare, aroganta, nepotism, parvenitism, coruptie, vanitate, trogloditism, frica, mizerie, resemnare, adevaruri pe care le afli in fantana, dreptate cu capul spart, anchete penale care se rasucesc, justitie intarziata, amor propriu si ceva toleranta. Omul nou are ce invata.
Patagonia Mea a mostenit si o uriasa nomenclatura comunista: acelasi trecut, interese comune si prosperitate nemeritate.
Stearpa mea Patagonie se intrece in evaziune fiscala, miliarde nedrepte, tunuri financiare, comisioane, sinecuri, miliardari de carton, bugetofagi, vanatori, hotentoti, fripturisti, spoliatori, contrabandisti (de benzina, alcool, tigari, cafea, mercur, documente NATO, arme, medicamente, carne vie, masini de lux, droguri). Ar fi in stare sa traficheze vapoare, trenuri, avioane. Chiar si bomba atomica.
Patagonia Mea are patrule de politie, Parchet, Justitie. Hoti si corupti care nu pot fi prinsi, dupa ce au lasat in urma un loc sterp. Firmele-capusa au capatat onorabilitate.
Patagonezilor Mei le plac bancurile spumoase, cancanurile suculente, horoscoapele, telenovelele si manelele. Patagonezii Mei asteapta sa li se spuna cum sa gandeasca, ce sa faca, cum sa se comporte. Se descurca. Tara lui “ce ne da” si a vilelor cu 50 de odai.
Patagonia Mea are doctorate si doctoranzi, universitari si titluri universitare pe banda rulanta.
Patagonia Mea are matusi, candelabre, cupidoni de bronz, tablouri scumpe, icoane, mobile din lemn de tek si de trandafir, harti rare, mosteniri numite bogatie, fara ca beneficiarii sa fi facut ceva sa o obtina.
Patagonia Mea este un urias insectar: cateva milioane de fete disperate, toata lumea contrazice pe toata lumea, vorbele conteaza mai mult decat faptele, mai binele devine dusmanul binelui. Violenta si sexul se vand cel mai bine. Cazurile sunt mai numeroase decat legile. Nimeni nu-si asuma esecurile. Patagonezii Mei pot produce mai multa istorie decat pot duce in spate.
Patagonia Mea are ceva ce n-are Patagonia dintre Rio Negro si Rio Colorado – are 1.300 de cruci de marmura, deasupra a 1.300 de trupuri tinere de decembristi.
Iubesc Patagonia Mea pentru ca este o tara indepartata (in care mai domina functionarii umbrelor), care n-a avut o lege a lustratiei si inca n-are simtul tragicului.
De la 1 ianuarie 2007, Patagonia Mea va sti incotro o sa mearga. Limanul.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă