5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiE oficial. Ne jucăm de-a școala, până la final

E oficial. Ne jucăm de-a școala, până la final

Plecând de la o adresă a Ministerului Educației, ce reglementa modul în care vor fi asigurate condițiile pentru desfășurarea în siguranță a exemenelor naționale, foarte mulți directori de școli au găsit soluția cea mai bună pentru a scăpa și de cea mai mică durere de cap: încheierea situației școlare a elevilor până la data de 15 iunie.

Anul școlar va continua, teoretic, până pe data de 25 iunie, așa cum este prevăzut în calendarul publicat de Ministerul Educației, dar exclusiv online.

E firesc să avem o senzație de deja vu când vine vorba de cursuri cu predare exclusiv online, din “școala pandemiei”.

Practic, e limpede că profesorii nu îi vor mai prinde pe elevi la cusurile online, mai ales după ce aceștia din urmă s-au văzut și cu situația școlară încheiată.

Concret, dacă până acum ne-am jucat de-a școala semioficial, acum, depunerea armelor în ceea ce privește pregătirea elevilor este pe față.

Mai trebuie remarcat că această încheiere din pripă a situațiilor școlare vine după intenții enunțate ale ministrului Sorin Cîmpeanu de a prelungi anul școlar și după îndelungi discuții legate de organizarea cursurilor remediale.

Cum putem să mai vorbim despre cursuri remediale, dacă nu mai exista nici măcar intenția de a se finaliza orele de curs rămase, într-o manieră serioasă (măcar cât de cât serioasă, cum eram obișnuiți în școala românească de dinainte de pandemia COVID-19).

Este adevărat că în firescul anilor școlari ce au precedat pandemia, ultimele două săptămâni erau semnificativ mai lejere pentru mulți profesori și elevi, dar după experiența școlii online în România, poate că aceste ultime zece zile puteau fi folosite în favoarea pregătirii viitoarelor generații.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă