De la #rezist, la Black Lives Matter

Marius Ghilezan Actualizat: 13.04.2021 - 07:51
Marius Ghilezan

Marii comisari de luptă împotriva xenofobiei și-au făcut cartier general și în România, recrutând personaje băștinașe, dornice să parvină. Să fim vigilenți! Oricând ne poate paște apariția din neant a mișcărilor ANTIFA sau BLM.

Cititorii mei constanți știu că întotdeauna am fost împotriva extremismelor de dreapta sau de stânga.

Am criticat protestele #rezist, pe care le-am catalogat neomarxiste, născute în laboratoare, pe banii puterilor coloniale. Potop de injurii și de amenințări cu moartea s-a prăvălit asupra mea. Nu m-am plâns. Am mers mai departe și iată că azi, eticheta mea se relevă în toată splendoarea.

Protestele de la București și din mai multe orașe ale țării au avut un scop politic. Dărâmarea unei puteri naționaliste și aducerea la guvernare a indivizilor cu trese și obediențe străine. 

Dar cum au apărut gemenele ANTIFA și BLM?

După ce presa conservatoare din America a dezvăluit că una dintre fondatoarele mișcării Black Lives Matter (BLM) a cumpărat o casă de 1,4 milioane de dolari într-o zonă din Los Angeles unde populația de culoare este sub 2%, publicația conservatoare DailyWire a realizat o anchetă pe seama nașterii mișcării.

Nu cred că trebuie să mai repet – cititorii mei constanți știu deja – ideea creării subculturilor i-a aparținut lui  György Lukács, ministrul culturii din guvernul Bela Kun, alungat în 1919 de la putere din Ungaria, cu ajutorul Armatei Regale Române.

Prezent pe Monte Veritas (Muntele Adevărului), din Eleveția, unde activau mai multe grupări de antirăzboinici, în diferite comitete: pe o parte erau budiștii, pe alta veganii, iar pe partea opusă, avangardiștii și homosexualii, le-a recomandat liderilor acestora că e momentul să se organizeze. Prin dezvoltarea mișcărilor specifice, a spus ministrul marxist, vom crea subculturi, prin care vom conduce lumea. Și așa a apărut Școala de la Frankfurt, făuritoarea lumii depline a progresului regresiunii și îndobitoricii, cu aură academică. De fapt, al pregătirii infanteriștilor noilor doctrine.

Reînvierea Ku Klux Klan

Într-o anchetă a The Daily Wire, publicație conservatoare americană, jurnalistul de culoare, Jason Whitlock, a descris “Black Lives Matter” și ANTIFA ca fiind asemănătoare Ku Klux Klan-ului, falanga ucigașă a Partidului Democrat, de după Proclamarea Independenței SUA.

Astăzi, BLM și ANTIFA sunt „brațele armate” ale Partidului Democrat. Spune el.

BLM a obținut notorietate, odată cu moartea lui George Floyd în brațele ofițerilor de poliție americani, în mai anul trecut. Mișcarea s-a extins peste tot în lume. Memorabile rămân imaginile prin care albii pupau bocancii urmașilor sclaviilor, fără a ști că părinții fondatori ai Partidului Democrat i-au folosit la muncile agricole și de minerit, în urmă cu trei secole.

Mișcarea a pătruns și în lumea sporturilor. Celebre sunt îngenunchierile rugbyștilor englezi, înainte de meciuri, ca elogiu pentru suferința celor din veacurile trecute, astăzi, competițiile sunt pline de sportivi veniți din Africa, mult apreciați de suporteri. 

Dacă distrugerile provocate de ANTIFA au îngrozit lumea civilizată, puțini știu că BLM a început cu arderea bibliilor prin piețele publice și acțiuni de propaganda atee.

Polonia rămâne, însă, o țară creștină, orice s-ar întâmpla

desen realizat de Ștefan Popa Popa'S

Recent, la partida dintre naționalele de fotbal ale Marii Britanii și Polonia, jucătorii din țara est-europeană au refuzat să facă gestiul de compasiune.

"Noi nu ne-am pus în genunchi în fata nimănui în toată istoria noastră și să o facem acum?" – s-a întrebat fostul internațional polonez, Jan Tomoszewski. Cehii i-au urmat la “nesupunere civică,” în meciul cu Țara Galilor.

Noi, ne-am obișnuit să ne punem preș în fața tuturor, să nu supărăm pe nimeni. Mâine, poimâine, ne aduc activiștii să ne hulească bisericiile și să ne ponegrească tradițiile. Cine se va opune, va fi devorat de rețea. Pentru că da, puterea lor e maximă datorită internaționalizării și a nodurilor făcute și desfăcute pe întreaga planetă.
Moderatorul Fox TV, Tucker Carlson, l-a întrebat pe Whitlock dacă e adevărat că marile corporații americane au finanțat BLM și a zis că da. De aici o mulțime de bani pentru liderii zis progresiști, a conchis jurnalistul de culoare.

Mâine, poimâine, ne vor intra în case și să ne acuze că nu empatizăm cu o problemă rezolvată cu multe secole în urmă.

Ce își doresc în mod real aderenții BLM?

“Cu un deziderat, cel al schimbării poliției, ajuns în prezent doar un pretext evident, se pune întrebarea ”Ce își doresc în mod real aderenții BLM?    “Să defileze în forță, pentru a-și justifica existența și finanțările?” Se întreba anul trecut colegul Eugen Cișmașu.
I-aș trimite pe agenții salvării, viitorii propagandiști din România, mai întâi, la profesorul meu, Ion Cotaescu, singurul român care a mai rezistat pe Aleea Trandafirilor din Timișoara. Pentru că nu a vrut să-și vândă casa țiganilor e permanent bombardat cu fecale, aruncate cu praștia. Firește a ripostat verbal, iar corectitudinea politică i-a impus tot lui amenzi. Când vorbim despre discriminare pozitivă, îl avem exemplu pe celebrul profesor de fizică, rezistent, altfel, decât rezistenții, de azi, unși cu alifiile globalizării.

Aveam și noi un coleg în presă. După ce a renunțat la a scrie, și-a înființat un ONG de supraveghere. Numai pentru manualele alternative, privind educația sexuală din școli, a învârtit peste un milion de euro, în doi ani, asta după primul grant pentru educație antreprenorială, dedicat unui grup de rromi din Transilvania.

Din solidaritate de breaslă, nu-i voi divulga numele, nici catedra de psihologie pe care o păstorește la o universitate, pregătitoare a securicilor de mâine.

Ne belemizăm sau rămânem ce am fost simplii, săraci, dar curați?

 

Vocile lumii:

 

Armand Goșu

Istoric

 

“Obiectivul tactic al Rusiei este să adâncească clivajele, deci în funcție de context, Moscova poate sprijini vectori ultra-naționaliști sau neo-marxiști, ANTIFA sau grupări neo-fasciste”, este de părere Armand Goșu, într-o analiză a Hotnews din vara anului trecut: “Protestele BLM. Cât de real este pericolul răspândirii comunismului în lume în 2020”. 
.